Recept na houskové knedlíky, které jsou napůl domácí.
1 ks | houska |
100 g | hrubá mouka |
0.5 balíčku | kypřicí prášek |
300 ml | vlažná voda |
1 ks | houskové knedlíky v pytlíku |
Do mísy vsypeme obsah pytlíku na houskové knedlíky. Použijeme knedlíky od Vitany, které jsou na 5 porcí. Ty obsahují burizony. Housku nebo rohlík nakrájíme na větší kostky. Do velkého hrnce dáme vařit dostatečné množství vody, kterou lehce osolíme. Do mísy přidáme ke směsi prosátou mouku s kypřícím práškem a promícháme. Postupně přidáme vlažnou vodu a mokrýma rukama zpracujeme těsto. Těsto na houskové knedlíky necháme 5 - 10 minut odpočinout. Pak k těstu vsypeme kostičky pečiva. Podle potřeby doplníme vodu. Těsto nedělám úplně tuhé, dávám vody raději trochu víc. Opět si namočíme ruce a z těsta vytvarujeme asi 3 šišky. Ruce si namáčíme a šišky vytvarujeme dohladka. Vložíme je do vroucí vody. Houskové knedlíky zvolna vaříme z jedné strany asi 10 minut. Pak je otočíme a dalších 10 minut dovaříme. Houskové knedlíky s burizony vyjmeme, nakrájíme a můžeme podávat. Nejlépe s nějakou výbornou omáčkou a masem.
(doba přípravy 45 min)
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena