reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houby ve vlastní šťávě

Zavařené houby, které i v zimě použijeme jako čerstvé.


  • 4,4

    4,3 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na slabší plátky. Připravíme si koření.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, které osolíme, opepříme a přidáme i mletý kmín. Vše podusíme pod pokličkou doměkka. Když máme houby staré a suché, můžeme je podlít trochou vody.

Hotové houby dáme do skleniček a zavařujeme asi
30 minut.

Zavařené houby ve vlastní šťávě necháme vychladnout a umístíme do temné a chladné místnosti. Houby ve vlastní šťávě podáváme kdykoliv je chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houby ve vlastní šťávě

    Celkový počet komentářů: 5
    • Andulka
      Andulka

      zmrazování ........

      Chcete li na zimu mít čerstvé houbové řízky, čtěte prosím jak to dělám já: Bedly, růžovky obalím ve vejcích do kterých jsem zašlehala hladkou mouku a sůl / řidší kašička / po té ve strouhance. Ukládám to na podnos, kde jednotlivé vrstvy odděluji folií aby se neslepily. Zmrazené se můžou skladovat v mrazničce jednak sklepané do velkého sáčku a postupně odebírat , anebo je ponechat na podnose ale navlíkneme přes tác pytlík a otvor zajistíme gumičkou. POZOR řízky nerozmrazovat ale po vyjmutí z mrazáku hned smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách. Chutnají jako čerstvě nasbírané.

      14.09.2010 17:59:51

    • Unka
      Unka

      Mám s touto úpravou špatnou zkušenost. Přesně takhle jsem je zavařila, vše se mi pokazilo. Další rok jsem to zkusila znovu, ale dala jsem na radu, že se má dát sádlo, ne máslo. Opět se mi vše pokazilo. Zavařovala jsem je dokonce 45 minut.

      20.10.2008 19:00:31

      • králka
        králka

        já to zavařuji už 10 let a měla jsem zkaženy 2 skleničky a to proto ,že jsem dala houby až k víčku.Houby musí být asi 1 cm od vrchu aby se nedotýkaly víčka.Moje mamka je takto zavařuje již 20 let.Tak je mi líto ,že se vám to nevede.

        12.11.2008 10:05:02


      • Andulka
        Andulka

        houby se pokazily proto, že jste je upravila na tuku. Houby ve vlastní štávě by neměly být upravované na jakémkoli tuku ba ani solit by se neměli. Pouze vydusit vodu z hub, naplnit sklenice a sterilovat 30 minut na 100 stupnu celsia a druhý den sterilaci opakujeme / 30 min.- 100 stupnu/ poté sklenice vytáhneme z hrnce a hned je otáčíme dnem vzhůru na 15 min. a poté je otočíme dnem dospodu / dolů/ mně takto houby vydržely až do příští sezony. ÚPRAVA: Na kostičky nakrájenou slaninu zesklovatíme,přidáme na drobno nakrájenou cibulku,kmín a místo soli rozdrobím masox / podle množství hub / dosolit se může kdykoli/

        14.09.2010 17:45:57

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Houby ve vlastní šťávě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.