reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houby ve sladkokyselém nálevu

Konzervace hub, které pak používáme jako přílohu k masu. Vhodné i jako základ skvělých smetanových omáček či polévek.


  • 4,5

    38×

    4,5 38
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pro nakládání vybíráme mladé plodnice pravých hřibů, křemenáčů, klouzků, lišek, ryzců a václavek.

Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kostky.

Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody.

Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme.

Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem.

Sterilujeme 30 minut na 95 °C.

K liškám a ryzcům dáme poloviční množství koření.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Houby ve sladkokyselém nálevu

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Houby ve sladkokyselém nálevu

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.