reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houby ve sladkokyselém nálevu

Konzervace hub, které pak používáme jako přílohu k masu. Vhodné i jako základ skvělých smetanových omáček či polévek.


  • 4,5

    40×

    4,5 40
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pro nakládání vybíráme mladé plodnice pravých hřibů, křemenáčů, klouzků, lišek, ryzců a václavek.

Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kostky.

Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody.

Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme.

Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem.

Sterilujeme 30 minut na 95 °C.

K liškám a ryzcům dáme poloviční množství koření.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houby ve sladkokyselém nálevu

    Celkový počet komentářů: 5
    • lenka kopeckova
      lenka kopeckova

      prosim v receptu nevidim mnozstvi vody v nalevu.

      30.09.2017 19:42:13

    • Leoš
      Leoš

      Co je to za recept, kde jsou " kostky " cukru? Mám kupovat kvůli takové srandě kostkový cukr? V receptech snad uvádím kusy, hmotnost nebo objem ....

      23.09.2017 21:16:27


      • Proti Leoš
        Proti Leoš

        Re: Kostky ?

        No tak si tam dejte krystal a ochutnejte to,ne? Nebo ještě jednodušší způsob si můžete najít na netu, že kostka cukru je 10 g. Myslela bych si, že v dnešní době už takhle hloupý komentář nenajdu.

        25.09.2017 08:06:41

    • petsuchos
      petsuchos

      Komentář k receptu Houby ve sladkokyselém nálevu

      Výborná chuť a celkem jednoduchá příprava :)

      17.09.2014 01:04:15

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Houby ve sladkokyselém nálevu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.