reklama
hledat uživatel
       

Houby v tuku

Houby zavařené v tuku v zimě používáme stejně jako čerstvé.


  • 4,6

    28×

    4,6 28

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Houby očistíme, poté opláchneme a nakrájíme na kostky nebo silnější plátky. Rozložíme je na vál (plech) a necháme je minimálně 2 hodiny oschnout.

Potom je sesypeme do hrnce, zasypeme solí a dusíme za stálého míchání 15 minut. V jiném hrnci rozehřejeme polovinu tuku, přidáme houby a 5 minut je restujeme. Ještě horké houby plníme do nahřátých sklenic.

Sklenice zalijeme zbylým rozpuštěným tukem, aby byly houby potopené. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut na 100 °C. Za dva dny sterilaci opakujeme.

Houby v tuku nám skvěle nahradí ty čerstvé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houby v tuku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.