Houby v tuku

Houby zavařené v tuku v zimě používáme stejně jako čerstvé.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme, poté opláchneme a nakrájíme na kostky nebo silnější plátky. Rozložíme je na vál (plech) a necháme je minimálně 2 hodiny oschnout.

Potom je sesypeme do hrnce, zasypeme solí a dusíme za stálého míchání 15 minut. V jiném hrnci rozehřejeme polovinu tuku, přidáme houby a 5 minut je restujeme. Ještě horké houby plníme do nahřátých sklenic.

Sklenice zalijeme zbylým rozpuštěným tukem, aby byly houby potopené. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut na 100 °C. Za dva dny sterilaci opakujeme.

Houby v tuku nám skvěle nahradí ty čerstvé.

.Renča. autor receptu:

Houby v tuku

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

4,6
skvělý recept
28 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houby v tuku

Přidat příspěvek k receptu Houby v tuku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept