reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houby v solném nálevu

Pokud jste vášniví houbaři a nebo máte někoho, kdo vám houby nosí, určitě tento recept vyzkoušejte.


  • 3,0

    108×

    2,9 108
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Směs hub očistíme, opláchneme, pokrájíme na plátky a za stálého varu povaříme 4 minuty.

Pak je slijeme, propláchneme studenou vodou a plníme do připravených čistých sklenic. Během plnění prokládáme houby bobkovým listem, novým kořením a kuličkami celého pepře.

Z vody a soli připravíme solný nálev a ještě teplý nalijeme do sklenic na houby.

Uzavřeme a při 100 °C sterilujeme 30 minut. Druhý den sterilaci opakujeme.

Houby v solném nálevu uchováváme na tmavém chladnějším místě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houby v solném nálevu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.