reklama
hledat uživatel
       

nálev

Postup přípravy

Všechny uvedené ingredience na nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout.

Hříbky očistíme, pokrájíme na plátky, menší kousky necháváme vcelku a přibližně 10 minut je povaříme v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Houby naskládáme do sklenic, přelijeme studeným nálevem, uzavřeme víčky a ukládáme na tmavé, chladné místo.

Foto: Profimedia.cz

reklama

Komentáře k receptu Houby v octu

Celkový počet komentářů: 5
  • uááá
    uááá

    Komentář k receptu Houby v octu

    spíš byl omylem vyměněn ocet za vodu :) voda 900 a ocet 100 ;)

    23.10.2017 22:45:33

  • Tonda
    Tonda

    pomer ocet - voda je OK

    Pouzivame pomer ocet / voda 9 / 1 dlohy roky a plne vyhovuje. Houbicky jsou krasne kysely a uskladneny ve sklepe vydrzi dlouho. Pouzitelny jsou po 3 - 4 tydnech.

    27.09.2017 23:00:22

  • roma
    roma

    Myslím, že je tam chyba, asi myslel 90 ml octa. Ale je fajn, že se to nesterilizuje.

    22.10.2012 13:42:01

  • Jiří
    Jiří

    houby v octu

    Pokud by se houby nakládaly podle receptu admin martina, tak by to byla docela slušná kyselina. 8% ocet v takovém množství 900ml a pouze 100ml vody, tak to je opravdu ocet a nechtěl bych to konzumovat.

    19.08.2011 14:54:24

  • Petr
    Petr

    Zkouším recept poprvé a chtěl bych vědět, za jak dlouho je možné takto naložené houby konzumovat? Děkuji. Petr

    15.09.2007 09:28:45

Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Houby v octu