reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houby v octovém nálevu

Sladkokyselý nálev na zavařovaní hub.


  • 4,7

    43×

    4,6 43
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ze všech uvedených ingrediencí uvaříme nálev. Je-li sběr hub menší, uděláme méně nálevu. Nálev necháme trochu vychladnout.

Houby očistíme a nakrájíme. Na zavařování jsou ale lepší větší kusy. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Potom houby propláchneme pod studenou vodou.

Houby plníme do čistých sklenic. Můžeme na ozdobu přidat na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli nebo kousky papriky. Houby zalijeme octovým nálevem a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.

Houby v octovém nálevu uchováváme v temnu a chladu. Podáváme jako chuťovku, přílohu nebo jinak podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houby v octovém nálevu

    Celkový počet komentářů: 6
    • galaxy
      galaxy

      komentář k receptu

      Váš nálev na houby je skvělý. Dělala jsem ho už 2x a tak jak je psaný je perfektní. Děkuji za recept.

      26.09.2017 23:20:14

    • eni
      eni

      Komentář k receptu Houby v octovém nálevu

      čím nahradit sacharin? stačí obyčejný cukr?

      15.09.2014 16:11:13

      • freya
        freya

        Re: Komentář k receptu Houby v octovém nálevu

        Cukr používám podle receptu a sacharin přidávám k cukru ,ale snad lze sacharin nahradit cukrem,to jsem nikdy nedělala nezaručím výsledek.Tak jak to je to je perfektní a nic bych na tom neměnila.

        18.09.2014 18:26:56


    • Jana
      Jana

      Sacharín spôsobuje rakovinu ! Naštudujte si to a už vôbec to ľudom neodporúčajte. Skazený, nevedomý svet :(

      29.07.2012 10:34:58

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Houby v octovém nálevu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.