Houby s vepřovou panenkou

30 min | hlavní chod | 4 porce | indická kuchyně | recept zobrazen: 3478x
Houby Portabella s vepřovou panenkou nakládané v pikantní marinádě. Pokrm můžeme připravit v troubě nebo na grilu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky silné asi 3 cm. Maso lehce naklepeme a osolíme. Houby nakrájíme na pruhy stejně široké jako panenku.

Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, olejem, strouhaným zázvorem, vejcem a jemně usekaným koriandrem. Směs osolíme a ochutíme chilli paprikou a kořením Tandoori. Do takto připravené marinády vložíme maso a houby a necháme v chladu do druhého dne rozležet.

Marinované maso a houby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy, podlijeme lžící vody a pečeme v horké troubě při 220 °C doměkka.

Upečenou vepřovou panenku s houbami rozdělíme na porce a podáváme s vařenou rýží nebo s tortillou a salsou.

Jarka-P autor receptu:

Houby s vepřovou panenkou

Počet přidaných receptů: 1736

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houby s vepřovou panenkou

Přidat příspěvek k receptu Houby s vepřovou panenkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept