Houby připravené poněkud jiným způsobem, než jsme u nás zvyklí.
Hodnocení
3.2
/ 5 (44x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
sůl
1 ks
cibule
tymián
bobkový list
125 ml
červené víno
3 lžíce
rajský protlak
0.5 kg
houby čerstvé
mletý černý pepř
Postup přípravy
Lehce prohřátý olej okořeníme bobkovým listem, tymiánem a necháme 5 minut na mírném plameni provonět.
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Potom přidáme pokrájenou cibulku, kterou zpěníme, přidáme na kousky pokrájené houby, vše osolíme, mírně opepříme, přidáme protlak, víno a asi půl hodiny podusíme.
Před podáváním posypeme jemně sekanou petrželkou.