reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houby nakládané se zeleninou

Pochoutka, která může posloužit místo salátu. Vhodné i jako příloha k masu.


  • 3,5

    24×

    3,5 24
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Pokud máme malé cibulky, necháme je vcelku. Mrkev oškrábeme a také rozkrájíme na kolečka, květák naporcujeme na maličké růžičky, feferonky ponecháme celé.

Na zavařování vybíráme tvrdé hříbkovité houby s mladými plodnicemi. Očistíme je a propereme ve studené vodě. Nakrájíme je na malé kousky a povaříme asi 3 minuty v mírně slané vroucí vodě. Předvařené houby scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Houby prokládáme se zeleninou do důkladně umytých sklenic. Poměr zeleniny je libovolný, ale houby by měly převládat. Do každé sklenice dáme 1 feferonku.

Příprava nálevu: Vodu smícháme s octem, cukrem, solí a tabletky spolarinu. Za stálého promíchávání přivedeme k varu a krátce povaříme. Sůl a cukr se rozpustí.

Houby se zeleninou zalijeme ve sklenicích horkým nálevem. Sklenice ihned uzavřeme víčky a sterilujeme ve vodě ohřáté na 100 °C po dobu 30-ti minut. Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.

Houby nakládané se zeleninou jsou pochoutkou k masu, lze je použít do salátů a na ozdobu „studené mísy“.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houby nakládané se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Chemik
      Chemik

      Houby se zeleninou

      Skvělý recept, ale co je to "dkg". Znám jen kilogramy a gramy. Myslím že normy by se měly dodržovat. V GB při přechodu z liber na kilogramy byly udělovány za porušení nových norem těžké pokuty. V této oblasti není demokracie.

      16.10.2007 11:15:59

      • Jíra73
        Jíra73

        Re: Houby se zeleninou

        Je mi ,,líto",že nevíte co je dekagram,zárověń že neznáte jiné oficiální jednotky hmotnosti Si,než kilogram a gram:( Oficiální značka dkg v soustavě SI je dag, ale v běžném životě se častěji používá zastaralé označení dkg.Škoda,že tu ta ,,demokracie" je,jinak by jste dostal za tyto ,,vědomosti" od učitele přinejmenším pravítkem přes ruce:))) a to nemluvím o Anglii,vy těžká pokuto:))

        29.08.2010 11:21:03


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Houby nakládané se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.