reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houby nakládané se zeleninou

Pochoutka, která může posloužit místo salátu. Vhodné i jako příloha k masu.


  • 3,6

    25×

    3,6 25
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Pokud máme malé cibulky, necháme je vcelku. Mrkev oškrábeme a také rozkrájíme na kolečka, květák naporcujeme na maličké růžičky, feferonky ponecháme celé.



Na zavařování vybíráme tvrdé hříbkovité houby s mladými plodnicemi. Očistíme je a propereme ve studené vodě. Nakrájíme je na malé kousky a povaříme asi 3 minuty v mírně slané vroucí vodě. Předvařené houby scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.



Houby prokládáme se zeleninou do důkladně umytých sklenic. Poměr zeleniny je libovolný, ale houby by měly převládat. Do každé sklenice dáme 1 feferonku.



Příprava nálevu: Vodu smícháme s octem, cukrem, solí a tabletky spolarinu. Za stálého promíchávání přivedeme k varu a krátce povaříme. Sůl a cukr se rozpustí.



Houby se zeleninou zalijeme ve sklenicích horkým nálevem. Sklenice ihned uzavřeme víčky a sterilujeme ve vodě ohřáté na 100 °C po dobu 30-ti minut. Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.



Houby nakládané se zeleninou jsou pochoutkou k masu, lze je použít do salátů a na ozdobu „studené mísy“.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houby nakládané se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 3
    • Chemik
      Chemik

      Houby se zeleninou

      Skvělý recept, ale co je to "dkg". Znám jen kilogramy a gramy. Myslím že normy by se měly dodržovat. V GB při přechodu z liber na kilogramy byly udělovány za porušení nových norem těžké pokuty. V této oblasti není demokracie.

      16.10.2007 11:15:59

      • Jíra73
        Jíra73

        Re: Houby se zeleninou

        Je mi ,,líto",že nevíte co je dekagram,zárověń že neznáte jiné oficiální jednotky hmotnosti Si,než kilogram a gram:( Oficiální značka dkg v soustavě SI je dag, ale v běžném životě se častěji používá zastaralé označení dkg.Škoda,že tu ta ,,demokracie" je,jinak by jste dostal za tyto ,,vědomosti" od učitele přinejmenším pravítkem přes ruce:))) a to nemluvím o Anglii,vy těžká pokuto:))

        29.08.2010 11:21:03

      • Lenka
        Lenka

        Re: Houby se zeleninou

        Dekagramy se užívají stále, i když se nyní na výrobcích píše váha v gramech. Ale chci vás vidět, že jdete do obchodu a koupíte si 150 g sýru nebo krájeného salámu či šunky. Já si (a většina zákazníků) kupuji 15 deka šunky.

        28.08.2019 08:05:51



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Houby nakládané se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.