Houby na uskladnění

45 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 142951x
Houby podušené na sádle a soli, které se hodí na uskladnění. Můžete je potom celý zbytek roku používat do jídel.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme, opereme a na utěrce osušíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme houby, sůl. Na sádle je restujeme tak dlouho, dokud nepustí vodu. Až pustí vodu, pokračujeme na slabším plameni a za stálého míchání vodu vydusíme, až zůstane pouze sádlo a houby mírně zhnědnou. Poté slijeme houby spolu se sádlem do zavařovací sklenice a zavíčkujeme. Po vychladnutí uložíme v ledničce nebo v chladné spíži. Takto upravené a uložené houby jsou již tepelně zpracované a nemusí se jinak upravovat. Pouze se přidávají např.do polévek, omáček, pod maso, do smaženice apod. Pozor, pokrmy z hub méně solit, protože houby jsou již solené.

autor receptu:

Houby na uskladnění

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

2,9
slabší recept
744 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houby na uskladnění

Přidat příspěvek k receptu Houby na uskladnění
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept