reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbový závin s kyselým zelím a uzeným

Vynikající recept na slaný závin z listového těsta.


  • 4,7

    11×

    4,7 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplň. Čerstvé houby, nejlépe směs různých druhů, nakrájíme na smaženici, vložíme je do pánve, podlijeme mírně vodou, přidáme bylinky (např. bazalku), prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Směs odložíme na chladnější místo, aby vychladla.

Mezitím si nakrájíme na drobnější kostky uzené maso, zelí necháme okapat a v případě potřeby pokrájíme na menší kusy.

Rozválíme si rozmrazené listové těsto na silnější placku, aby se při balení netrhalo. Potřeme ho směsí hub, poklademe kostkami uzeného masa a kyselým zelím. Vše zabalíme jako tradiční závin, potřeme ho rozkvedlaným vajíčkem, trochu posolíme a posypeme drceným nebo mletým kmínem.

Houbový závin s kyselým zelím a uzeným se peče při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení můžeme servírovat, houbový závin s kyselým zelím a uzeným je výborný ale i studený.

Pokud není zrovna houbařská sezóna můžeme použít zmrazené houby z vlastních zásob.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbový závin s kyselým zelím a uzeným

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.