reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbový salát s rajčaty

Tip na výborný italský salát, který má charakteristickou vůni i chuť po olivovém oleji. Podáváme s bílým pečivem a vínem.


  • 3,0

    1 368×

    2,9 1368
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, nadrobno nasekanou petrželku, prolisovaný nebo na jemno nakrájený stroužek česneku, sůl, pepř, ocet a citronovou šťávu (podle chuti). Zálivku důkladně promícháme.

Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a rajčata vsypeme do mísy, promícháme, zalijeme zálivkou a necháme v chladu odležet asi 30 minut.

Takto připravený houbový salát s rajčaty zdobíme lístky rukoly či jiného salátu a podáváme s bílým pečivem. Skvěle se doplňuje také s bílým vínem.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbový salát s rajčaty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.