reklama
hledat uživatel
       

Houbový pekáček

Houby trochu jinak. Většina tento recept asi nezná, ale doporučuji zkusit. Je to moc dobré.


  • 4,3

    41×

    4,3 41
  • 1 h 15 min

Postup přípravy

Tvrdé houby, hříbky, křemenáče, poddoubníky očistíme a překrojíme na poloviny. Nejlepší z hub je však ryzec syrovinka. Množství přizpůsobíme počtu porcí.

Na pekáčku rozpálíme máslo nebo olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a opečeme dorůžova. Na tento základ urovnáme rozpůlené houby, trochu osolíme a přidáme grilovací koření. Koření můžeme dát podle chuti i jiné. Polijeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby na 250 °C asi na hodinu péct. Šlehačka se vyvaří, vsákne do hub a houby jsou naráz úplně jiné.

Houbový pekáček podáváme s bramborem nebo chlebem. Je to velice dobré a kvalitní jídlo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbový pekáček

    Celkový počet komentářů: 13
    • Nelada
      Nelada

      Komentář k receptu Houbový pekáček

      Výborný recept, jen jsem si to vylepšila tím, že brambory nevařím zvlášť, ale přidám je do pekáčku, takže tu chuť nasáknou taky. Mňam

      29.09.2017 14:00:53

    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Houbový pekáček

      A není ta teplota přehnaná? 250 stC a 1hod - není to moc??? Mám to v troubě, ale na 190

      14.08.2016 16:28:59

      • BlaPe
        BlaPe

        Re: Komentář k receptu Houbový pekáček

        Teplota rozhodně vysoká není. Je třeba, aby se to tak trochu přismahlo

        16.08.2016 08:20:42


    • Vašek Charvát
      Vašek Charvát

      houbový pekáček

      Je
      ště jsem to nezkusil ale přátele říkají že je to dobre tak se

      26.10.2015 13:19:22

    • Sopťa
      Sopťa

      Komentář k receptu Houbový pekáček

      Je to oblíbený recept naší rodiny, od té doby, co mi to přišlo po internetu.Opravdu moc chutné jídlo.

      16.10.2014 12:36:18

    • Ivis
      Ivis

      Houbový pekáček

      Výborný a osvědčený recept, neváhejte vyzkoušet, v případě houbových žní se Vám nepřejí ani několik dnů po sobě :-)

      09.09.2014 16:35:36

    • Hana
      Hana

      Houbový pekáček

      Vynikající. Dělám v létě pokud rostou a i v zimě z hlívy ústřičné, která je ke koupi celý rok. Já ještě na dno pekáčku dávám ke slanině drobně nakrájenou cibulku.

      23.07.2014 08:39:28

    • vavrjan
      vavrjan

      Sezona je tady

      Houbařská sezona je tady a dnes bude houbový pekáček k večeři. Nasbíral jsem dost hříbků a tak dnes bude pekáček, zítra smaženice a udělám ještě omáčku, ta se nestratí.

      17.07.2014 13:55:49

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Houbový pekáček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.