reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Houbový kuskus na rozmarýnu

Houbový kuskus na rozmarýnu

Houbový kuskus nejlépe chutná s pravými hřiby. Můžeme ho však připravit ze sušené houbové směsi. Podáváme s větvičkou rozmarýnu a čerstvou zeleninou.


  • 4,6

    23×

    4,5 23
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Sušené hříbky namočíme na půl hodiny do malého množství vody. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Lístky čerstvého rozmarýnu očistíme a jemně pokrájíme.

Šálek kuskusu vysypeme do kastrůlku, zalijeme lžící oleje a promícháme. Zalijeme stejným množstvím vařící vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu zcela vsáknout.(Šálek o obsahu 1,5 dl)

Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek. Potom vmícháme houby i s výluhem a pokrájený rozmarýn. Osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme.

Takto připravené hříbky promícháme s kuskusem, podle potřeby ještě osolíme a prohřejeme.

Houbový kuskus podáváme ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou je jakýkoliv zeleninový salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbový kuskus na rozmarýnu

    Celkový počet komentářů: 1
    • Žroutík
      Žroutík

      houby a sůl

      Řestované žampiony dodají perfektní chuť také. Na hrnek kuskusu je však třeba minimálně 200g čerstvých houbiček (scrvknou se). Sůl přidat do vroucí vody - po napučení se spotřebuje mnohem více soli na dosažení stejného efektu.

      28.06.2009 11:38:21

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Houbový kuskus na rozmarýnu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.