reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Houbový kuba

Recept na zapečené houby.


  • 4,4

    112×

    4,4 112
  • 35 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Útok na nachlazení a chřipku: Jak své tělo od nemoci ochránit?

19. 10. 2020

Postup přípravy

Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme je a propláchneme studenou vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dorůžova. Sušené houby zalijeme vodou, uvaříme je doměkka a nadrobno je rozsekáme.

Do pekáče nasypeme uvařené kroupy, přidáme houby, vývar z hub, směs osolíme, opepříme, přichutíme třeným česnekem a rozmícháme podle potřeby.

Upravenou směs - houbového kubu - vložíme do rozehřáté trouby a necháme zapéct.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbový kuba

    Celkový počet komentářů: 26
    • Anna
      Anna

      Ten správný kuba

      Každý má tu svou za jedinou, tak by se dala shrnout diskuze. Je to jako s receptem na bramborový salát nebo svíčkovou. Co kuchař, to zaručeně ten nejlepší recept. U nás se kuba nikdy nevařil, ale postupně jsem ochutnala a vyzkoušela různé recepty. Také z různých surovin. Kroupy, krupky, pohanka i rýže. Jen ta svatá trojice, sádlo, česnek, houby,nechyběla snad v žádném receptu. Osmažená cibulka, kmín, pepř, ale i sušená majoránka. V některých receptech se kroupy proplachují a to je, podle mne chyba. Kroupy se tak zbaví škrobu (šlemu), který nám jaksi udrží pokrm pohromadě při pečení. Pokud škrob vypláchnete, kuba bude sypký, nebude držet " formu " .Nedávno jsem v rozhlase slyšela recept, ve kterém se do krup přidávaly nastrouhané vařené brambory, tam potom propláchnutí krup nevadilo. Tento recept je také vynikající. A kdo je odvážný a rád ochutnává nové, vřele doporučuji. Přeji dobrou chuť.

      27.12.2018 09:06:51

    • Klárka61
      Klárka61

      Vařika jsem

      Dělala jsem Kubu a moc mi chutnal. A to jsem jako dítě kroupy nemohla ani vidět.

      29.04.2017 03:05:26

    • Premio
      Premio

      Pro ty omezence,co dělají ble a hnus atd. ,tak vás upozorňuju ,že to je opravdu skvělý jídlo a ještě jsem nepotkal člověka,který to ochutnal,aby řekl,že mu nechutná,ale musí se správně udělat! To to opravdu hodně staré jídlo pochází z Krkonoš a správném se jmenuje Krkonošský,nebo Černý kuba. Opravdu se vaří z lámanky a ne z velkých krup. Někdo řekne,že je to přeci jedno,ale jedno to opravdu není. Má jinou chuť. Ne tak výraznou,jak by měl mít. Uvaříte lámanku a už neproplachujete! Houby je nejlepší namočit přes noc. Nakrájíte větší cibuli,dáte snažit na sádlo,když začne ružovět,tak přidáte kmín a ještě chvilku smažíte. Houby přecedíme,ale vodu z nich si necháme,budeme jí potřebovat. Houby pokrájíme na menší kousky a vložíme k cibuli, osolíme a podlijeme vodou z hub a dusíme. Když máme houby měkké a tekutinu vyvařenou,tak přidáme k uvařeným krupkám důkladně opepříme,přidáme utřený česnek a majoránku. Česneku poměrně hodně,jídlo musí být výrazné. Vymastíme pakáček sádlem,vložíme důkladně promíchanou směs ,poklademe lupínkama sádla a dáme zapéct. Někdo zapéká,tak až mu vznikne zlatá kůrčička. Já,to rád nemám,tak pokrm nechám v troubě kradší dobu,jen důkladně prohřát,aby se propojily všechny chutě. Jako příloha je nejlepší kyselá okurka. Prosím " nevylepšujte,toto jídlo" jde o staročeskou klasiku!

      27.09.2013 01:36:25


      • Jandová
        Jandová

        Jo, přesně takhle nám chutná, jen nesouhlasím s těmi krupkami. Původní recept na kubu byl z celých krup, lámanka se používá proto, že je podstatně dříve vařená. Také si ho takhle usnadňuji, ale na štědrý den musí být správný, z velkých krup.

        27.09.2013 10:17:02

      • Stanislav
        Stanislav

        Proč omezenci. Prostě jim to nechutná. Tečka. Jako profesionální šéfkuchař jsem uspokojoval chutě zákazníků na 3 kontinentech v tuctu zemí, ne všem chutnalo :)

        05.02.2020 15:04:40

    • Ivan Málek
      Ivan Málek

      Vše úplně špatně,toto není tradiční recept na "kubu". Patří do něho ne kroupy,ale trhané krupky (lámanka), i další postup je úplně špatný!!

      23.12.2011 17:42:02


    Nalezeno receptů: 26
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Houbový kuba

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.