reklama
hledat uživatel
       

Houbový koláč

Recept na velice dobrý a rychlý bezmasý koláč, který je dobrý teplý i studený. Lze vylepšit trochou slaniny.


  • 2,9

    583×

    2,9 583
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibulku a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky nasekáme.

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené žampiony či jiné čerstvé houby a chvíli restujeme, přidáme nasekané bylinky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme.

Plech vyložíme rozváleným listovým těstem, okraje zvýšíme a dno těsta několikrát propícháme vidličkou. Lze použít jeden plech či formu, ale i malé zapékací mističky, jen bude s těstem více práce.

Houbovou směs rozložíme na připravené těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou.

Houbový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny. Okraje koláče by měly být zlatavé.

Upečený houbový koláč necháme částečně vychladnout, nakrájíme a podáváme. Chutná skvěle jen tak k vínu, ale poslouží i jako rychlá večeře.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.