reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Houbový guláš z čerstvých lesních hub

Houbový guláš z čerstvých lesních hub

Nevíte, co s úrodou z lesa? Vyzkoušejte recept na skvělý houbový guláš!


  • 4,7

    107×

    4,6 107
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

28. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 613 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Pitný režim dětí

28. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

28. 9. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Doporučuji mladé tvrdé houby (například suchohřiby nebo praváky).

Cibuli necháme v hrnci zpěnit na sádle nebo oleji. Čím hnědší cibule bude, tím bude guláš tmavší. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme nakrájené houby a na cibulce je orestujeme.

Poté houby zasypeme sladkou paprikou a drceným kmínem, zamícháme a zalijeme vývarem. Guláš vaříme, dokud nejsou houby měkké a voda se trochu nevyvaří. Před dovařením přidáme mleté nové koření, pepř, prolisovaný česnek a podle potřeby dochutíme solí. Připravíme si tmavou jíšku a guláš zahustíme.

Úplně na závěr přidáme sušenou majoránku, kterou do guláše přidáme tak, že ji promneme v rukou, aby se hezky rozvoněla. Guláš dále nevaříme, aby majoránka neztratila chuť.

Houbový guláš z čerstvých lesních hub můžeme na talíři ozdobit čerstvou majoránkou a podáváme například s domácím cereálním chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbový guláš z čerstvých lesních hub

    Celkový počet komentářů: 8
    • Premio
      Premio

      houbovy gulas

      Jen par drobnosti. Kmin pridejde hned ,jak bude hotova cibule ,aby se rozvonel. Houby na vetsi kusy, hodne se smrsknou a dejte jich plny hrnec. Nejlepsi je smes hub a nebo vaclavky. S vyvarem si hlavu nelamejte houby jsou natolik aromaticke,ze daji jidlu chut i kdyz pouzijete vodu, ale opatrne houby pusti hodne vody a pridal bych dva az tri bobkove listy, ty tam urcite patri a jidlo krasne rozvoni.

      22.10.2017 10:12:41

    • Leoš
      Leoš

      Komentář k receptu Houbový guláš z čerstvých lesních hub

      Na 4 porce 200g hub? Nějak málo, ne.

      05.10.2017 14:06:15

    • petr
      petr

      Pro Vegetariány

      Proč by to taky mělo být zrovno pro vegetaryány,tam se jí snad jiné....

      17.09.2017 20:45:18


    • Lusha Vege
      Lusha Vege

      Pro Vegetariány

      Stačí dát vývar zeleninový a místo sádla olej a gulášek je tak vhodný i pro vegetariány. :)

      04.02.2015 12:04:41

    • stepanekpavel
      stepanekpavel

      Výborný,jen jsem nedával nové koření.

      07.09.2014 22:03:11

    • Ivča
      Ivča

      Komentář k receptu Houbový guláš z čerstvých lesních hub

      Super !!!!! ;-) Chuťově vynikající, rychlé, zdravé ... :-)

      24.08.2014 14:10:40


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Houbový guláš z čerstvých lesních hub

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.