reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Ve větším hrnci osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Jakmile cibule zesklovatí a změkne, přidáme očištěné a nakrájené houby a za občasného zamíchání asi 10 minut podusíme v zakrytém hrnci.

Pak přilijeme světlé pivo, všechno koření a sůl. Přivedeme k varu a dalších asi 10 minut za občasného zamíchání opět vaříme v zakrytém hrnci. Pak přilijeme litr vody. Pro urychlení je možné vodu předem uvařit v rychlovarné konvici. Krátce vaříme.

Zatím si přichystáme tmavou jíšku, kterou uděláme z 5 lžic oleje a vrchovaté lžíce mouky.

Guláš zahustíme 2x. Nejprve hotovou tmavou jíškou a pak 250 ml studené vody, ve které jsme nejprve rozmíchali vrchovatou lžíci hladké mouky. Dále necháme na mírném ohni vařit.

Připravíme si maso, které nakrájíme na malé kostky, osolíme a v kastrolku, do kterého jsme nejprve dali asi 3 lžíce oleje a 3 lžíce octa prudce za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud asi z poloviny nezmizí kyselá chuť octa a maso nepustí šťávu a na vzhled zgumovatí. Maso i s vypečenou šťávou přidáme do guláše a vše vaříme ještě tak dlouho, dokud není maso i houby měkké.

Houbový guláš s vepřovým podáváme s houskovým knedlíkem a tmavým pivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Houbový guláš s vepřovým

Celkový počet komentářů: 2
  • Ota
    Ota

    Houby a různé houbové speciality

    Miluji houby od malička jsme je sbíraly a sbírám do dnes a dokonce je pěstuji na březových špalcích. Hlíva Ustřičná delikatesa této houby se nedá popřít je všestranná uděláte z ní jak guláš nebo držkovou polévku, řízky, no a že lečí nemusím snad ani psát je to houba univerzální na všechno.

    29.12.2013 21:26:38

  • Regan
    Regan

    Houbový guláš

    Byl výborný , houbám se nevyrovná žádné koření a o tom to je.

    29.12.2013 08:47:26

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Houbový guláš s vepřovým