reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbový guláš s uzeninou

Recept na výborný guláš, i když na čas náročnější, ale o to chutnější. Čerstvé houby samozřejmě lze nahradit mraženými nebo sušenými.


  • 5,0

    5 3
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Rajčata a papriky očistíme a rajčata nakrájíme na měsíčky, papriky nakrájíme na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

Na oleji nebo sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou klobásu, chvíli pražíme a přidáme trochu mleté papriky a kmínu. Jenom na chvíli opražíme, aby paprika nezhořkla. Dále přidáme nakrájené houby a podlijeme buď vodou, nebo vývarem. K tomu přisypeme zbytek kmínu a papriky. Vhodíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Necháme asi 15 minut podusit a přidáme nakrájená rajčata a papriky. Zase necháme podusit. Nakonec přijdou najemno nakrájené brambory, rajčatový protlak a majoránka. Za občasného míchání pomalu dusíme doměkka.

Já nechávám brambory na co nejmenší kostičky, aby se víc rozvařily, není tak nutné houbový guláš zahustit. Kdo chce, může podlévat pivem nebo místo klobásy přidat kabanos.

Houbový guláš s uzeninou podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbový guláš s uzeninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.