reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbový buřtguláš

Houbová směs zahuštěná špekáčkem. Recept vypadá složitě, ale stojí za to jej vyzkoušet.


  • 4,2

    12×

    4,1 12
  • 1 hod

Postup přípravy

Nahrubo nasekanou cibuli osmahneme v hrnci na sádle do zesklovatění, zaprášíme sladkou paprikou a necháme přepěnit. Houby nakrájené na větší kusy (asi1,5 cm) vložíme do hrnce, dostatečně osolíme, přidáme lžičku drceného kmínu a špetku mletého nového koření. Vše za stálého míchání dusíme bez vody, až směs zhnědne a zmenší asi o čtvrtinu. Poté podlijeme 1 - 1,5 litrem vřelé vody, přidáme 1 malý rajský protlak a za občasného míchání vaříme asi 20 minut.

Mezitím sloupneme a pokrájíme na kostičky asi 1 cm velké 3 - 5 špekáčků (podle velikosti a chuti).

Teď přijde nejdůležitější fáze vaření. Nakrájené špekáčky osmahneme za neustálého protivného připalování na samostatné pánvičce, dokud nepustí zhruba polévkovou lžíci tuku. Poté vše vlijeme a vsypeme do hrnce s uvařenými houbami, což časově odpovídá přípravě špekáčků, a necháme ještě zhruba 10 minut povařit.

V této závěrečné fázi můžeme guláš dochutit kečupem nebo solí - zahuštění nám udělal tuk ze špekáčků.

Pro změnu můžeme před koncem přidat česnek nebo syrovou nakrájenou papriku.

Podáváme s chlebem nebo s bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbový buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 2

    • Martin
      Martin

      to néééé

      ten kečup musí ty houby chuťově přebít.

      12.09.2007 23:10:53

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Houbový buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.