reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbovo-mrkvové rizoto

Rizoto s houbami, zeleninou a dochucené nivou. Překvapivě chutný hlavní chod, který si mohou dopřát i vegetariáni.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rýži propláchneme, vhodíme do kastrolku. Přidáme lžičku soli a tymiánu, přikápneme trochu olivového oleje. Zalijeme vodou tak, aby byla asi 1,5 cm nad rýží. Rýži podusíme doměkka, trvá to 15 - 20 minut.

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Nivu nastrouháme nahrubo.

Cibuli na rozpáleném oleji osmahneme, přidáme mrkev, houby, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a podusíme.

Když je rýže uvařená, necháme ji trochu vychladit a vsypeme ji do misky. Přidáme houbovo-zeleninovou směs a promícháme. Nakonec přidáme nivu.

Houbovo-mrkvové rizoto podáváme jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbovo-mrkvové rizoto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.