Houbovo-fazolková omáčka

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 411x
Recept na přípravu velmi chutné omáčky z čerstvých hub nebo žampionů a zelených fazolek, kterou podáváme s knedlíkem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na oleji krátce orestujeme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, vypereme, překrájíme na kousky a ve vroucí osolené vodě je uvaříme doměkka. Měkké (nikoliv rozvařené) fazolky slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.

Z másla, cibulky a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a důkladně rozšleháme dohladka. Pak přidáme orestované houby, sůl, pepř a kmín. Houbovo-fazolkovou omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut. Nakonec přidáme fazolky, smetanu a vše ještě krátce povaříme.

Domácí houbovo-fazolkovou omáčku rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem.

Jarka-P autor receptu:

Houbovo-fazolková omáčka

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
12 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbovo-fazolková omáčka

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Houbovo-fazolková omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept