reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na oleji krátce orestujeme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, vypereme, překrájíme na kousky a ve vroucí osolené vodě je uvaříme doměkka. Měkké (nikoliv rozvařené) fazolky slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.

Z másla, cibulky a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a důkladně rozšleháme dohladka. Pak přidáme orestované houby, sůl, pepř a kmín. Houbovo-fazolkovou omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut. Nakonec přidáme fazolky, smetanu a vše ještě krátce povaříme.

Domácí houbovo-fazolkovou omáčku rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Houbovo-fazolková omáčka

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Houbovo-fazolková omáčka