Houbovník

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 16164x
Výborná večeře z čerstvých hub.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Okmínujeme je a podusíme na másle. Solíme až pak, aby nepustily šťávu! Podušené houby vychladíme.

Do hub přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Podle potřeby zředíme mlékem, aby vzniklo hustší těsto. Vymažeme máslem a vysypeme strouhankou pekáček. Do něj nalijeme těsto. Houbovník dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme.

Upečený houbovník podáváme s brambory nebo s pečivem. Dá se jíst teplý i studený.

autor receptu:

Houbovník

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Houbovník - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 377 kJ / 90,1 kCal (na 1 porci)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbovník

Přidat příspěvek k receptu Houbovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept