Chutné spojení hnědých žampionů, hub šitake, hlívy ústřičné a koleček pórků. Recept na houbový špíz v asijském stylu.
3 stroužky | česnek |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
1 ks | pórek |
100 g | hlíva ústřičná |
sójová omáčka | |
sezamový olej | |
sezamová semínka | |
100 g | houby shiitake |
100 g | hnědé žampiony |
Nejdřív si připravíme marinádu: v míse smícháme cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu necháme odležet, aby se chutě spojily. Bílou část pórku nakrájíme na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujeme na namočené špejle. Na dno pekáčku nalijeme část marinády, pak poklademe špízy a navrch opět potřeme marinádou. Znovu necháme hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočíme, aby byly rovnoměrně namočené. Marinové houby vložíme do rozpáleného grilu a pečeme z obou stran. Houbové špízy po asijsku nandáme na talíř, polijeme zbytkem převařené marinády a posypeme čerstvým posekaným pórkem.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena