reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbové rizoto se smetanou a slaninou

Recept na rychlé rizoto na pánvi na italský způsob.


  • 5,0

    5 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Slaninu podle našeho výběru (já doporočuji anglickou) nakrájíme na kostičky. Žampionům odtrhneme nožičku a omyjeme je, poté je nakrájíme na tenké plátky či kostičky, to už je na nás.

Nakrájenou slaninu osmahneme na hlubší pánvi. Po chvíli k ní přidáme žampiony a smažíme, dokud nepustí vodu a trochu se nescvrknou. Poté přidáme trochu oleje a rýži, kterou krátce osmahneme (asi 2 minuty). Přilijeme vývar či bujon a vaříme do té doby, dokud nám rýže nezměkne. Až se nám rýže zdá na skus tak akorát, vyvaříme z rizota vodu a na mírném ohni přidáváme smetanu (množství opět záleží na naší chuti).

Houbové rizoto vaříme, dokud se smetana nevsákne do rýže. Důležité je po celou dobu vaření rýži promíchávat! Rýže se nesmí připálit!

Houbové rizoto se smetanou a slaninou dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbové rizoto se smetanou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.