reklama
hledat uživatel
       

Houbové lívance

Slané lívanečky z pivního těsta musíte ochutnat! Je to dobrota, která potěší, navíc je recept jednoduchý.


  • 2,9

    749×

    2,9 749
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Sušené houby uvaříme ve vývaru s bobkovým listem a celým pepřem doměkka. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno.

Z piva, oleje, vejce, mouky, soli a kypřícího prášku připravíme řídké těsto na lívance. Přidáme do něj houby a promícháme. Do těsta lze přidat i nasekané čerstvé bylinky.

Na rozpáleném tuku, nejlépe sádle, smažíme z těstíčka houbové lívance. Pro vegetariánskou variantu smažíme na oleji.

Houbové lívance podáváme třeba se zeleninovým salátem, případně s podušenými houbami se smetanou apod. Mohou být chuťovkou i hlavním chodem.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Houbové lívance

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.