reklama
hledat uživatel
       

Houbové lečo

Lečo s houbami můžeme podávat s chlebem nebo s bramborem, pokud potřebujeme nasytit víc hladových krků. Recept je jednoduchý.


  • 3,0

    564×

    2,9 564
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 668 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Úžasné housky z domácí pekárny krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky, menší houby můžeme nechat i celé. Klobásu nakrájíme na kolečka, čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, feferonku také.

Na rozpáleném oleji či jiném tuku nejprve osmahneme cibulku, poté přidáme houby a dusíme tak dlouho, dokud se z hub neodpaří voda. Vmícháme nakrájenou klobásu, potom sterilované lečo a krátce podusíme. Houbové lečo zasypeme nasekanou petrželku, můžeme přidat i nakrájenou feferonku, pokud máme rádi pikantní. Po chvíli vlijeme rozšlehaná vejce a vaříme, dokud vejce neztuhnou.

Houbové lečo podáváme ihned po přípravě, nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba, ale i s bramborem.

Poznámka: Někdo má rád lečo bez vajec, i takto se tento recept dá připravit. Jen přidáme více hub i sterilovaného leča.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbové lečo

    Celkový počet komentářů: 3
    • otto
      otto

      ano petrželka to je ono....

      05.08.2011 14:51:22

    • Honzik111
      Honzik111

      Houbové lečo

      Pokrm je to sice dobrý, ale rozpis surovin je trochu nedostatečný, jaká míra je jeden hrnek - 1/4 l, 1/2 l, 1 litr?

      19.09.2008 09:31:15

      • Ronie
        Ronie

        Re: Houbové lečo

        Jeden hrnek je takové množství, jaký hrnek použiješ. Takže je na tobě jak velký hrnek si vezmeš.:)

        07.07.2014 16:38:14



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Houbové lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.