reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbové lasagne s kuřecím masem

Jednoduché lasagne s houbami a kuřecím masem a dalších běžně dostupných ingrediencí.


  • 4,5

    4,5 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Postup přípravy

Nejprve připravíme omáčku: Ve velkém kastrolu opečeme na olivovém oleji za stálého mícháni česnek, cibuli a houby asi 6 minut.

Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a opékáme 12 minut. Maso a járra musejí být opečené dohněda.

Vmícháme víno marsala, rajčata, bazalku a rajčatový protlak a 4 minuty vše podusíme. Omáčku osolíme, opepříme, kastrol zakryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Zamícháme a ještě dalších 15 minut podusíme.

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno rozložíme lasagnové plátky. Na ně
naneseme vrstvu omáčky s houbami a masem, potom vrstvu bešamelové omáčky, další vrstvu lasagnových plátků a toto pořadí dvakrát zopakujeme. Končíme vrstvou bešamelové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm pečeme 35 minut v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) dozlatova.

Hotové lasagne ihned podáváme v nahřátých miskách nebo talířích.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbové lasagne s kuřecím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.