reklama
hledat uživatel
       

Houbová soljanka

Přinesli jste si z lesa košík hub? Zkuste si připravit tento recept z kysaného zelí, sterilovaných okurek, podušených hub a rajčatového protlaku.


  • 3,0

    737×

    3 737
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelí očistíme, nakrouháme, dáme do hrnce s omastkem, vodou, octem a dusíme přikryté asi půl hodiny. Čtvrt hodinky před dodušením přidáme protlak, na kousky nakrájenou kyselou okurku, sůl, cukr, pepř a bobkový list.

Houby očistíme a povaříme asi čtvrt hodinky v horké vodě. Povařené houby nakrájíme na plátky a osmažíme na másle, vyndáme je a na výpeku v té stejné pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou poté promícháme s houbami, přidáme druhou nakrájenou okurku, sůl a pepř.

Polovinu zelí poklademe na pánev vhodnou do trouby, na zelí rozprostřeme houbovou směs a zakryjeme zbylým zelím. Vše zasypeme strouhankou, pokapeme máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.

Houbovou soljanku podáváme jako hlavní chod, ideální přílohou jsou vařené brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbová soljanka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.