reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbová smaženice s vejcem

Recept na dobrou smaženici z čerstvých či sušených hub.


  • 3,7

    3,6 3
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čerstvé nasbírané houby očistíme, případně použijeme houby mražené, které necháme rozmrazit. Budeme potřebovat 2 - 3 hrnky nasekaných hub. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme.

Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Podle potřeby podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké houby osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vejce a necháme je srazit. Podle chuti houbovou smaženici ještě dosolíme.

Houbová smaženice s vejcem chutná nejlépe s čerstvým chlebem. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Houbová smaženice s vejcem

Celkový počet komentářů: 1
  • Dagmar
    Dagmar

    Příspěvěk k receptu Houbová smaženice

    Jestiže máte houby zmrazené---Zasadně je prosím nerozmrazujte jak se píše v receptu.Je to tam velmi špatně napsané. Syrové houby ok ---ale mražené dát přímo tak na cibulku zmrazené!!---já tedy davám sádlo --ne máslo- mě to na sádle chutná. A ted máslo je stejně drahé.

    25.09.2017 15:04:20

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Houbová smaženice s vejcem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.