reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbová polévka se ztraceným vejcem

Recept na polévku ze sušených hřibků a čerstvých žampionů se smetanou.


  • 4,4

    28×

    4,4 28
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Hrstku sušených hříbků předem namočíme do studené vody. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, tak je ještě překrojíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku či pažitku nasekáme nadrobno.

Cibuli osolíme, okmínujeme a osmažíme na oleji. K cibuli přimícháme mrkev a jakmile pustí barvu, přidáme žampiony. Osmažíme, přidáme brambory, bobkový list a namočené hříbky i s nálevem. Nakonec zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut.

Hladkou mouku rozmícháme ve studeném mléku a vmícháme do polévky. Za stálého míchání povaříme a nakonec si postupně po jednom rozklepneme do naběračky s jednou lžící octa vejce a opatrně pomalu ho vylijeme do rozmíchané polévky do středu víru. Použijeme jedno vejce na osobu. Nakonec do houbové polévky přidáme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku nebo petrželku. Kdo má rád, může si podle chuti vmíchat i zakysanou smetanu.

Houbová polévka se ztraceným vejcem je sytá a s chlebem ji můžeme použít jako hlavní chod. Pokud máme více strávníků, doporučuji ztracená vejce uvařit zvlášť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbová polévka se ztraceným vejcem

    Celkový počet komentářů: 1

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Houbová polévka se ztraceným vejcem

      místo mléka jen smetanu,vejce jsem uvařila zvlášť a byl to pro mne výborný oběd,houby a smetana to je moje

      11.04.2015 16:32:23


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Houbová polévka se ztraceným vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.