Houbová omáčka z hlívy ústřičné

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 18367x
Další recept na zpracování této houby.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno, hlívu nakrájíme na kostičky.

Na tuku osmažíme cibulku dorůžova. Pak přidáme nakrájenou hlívu a asi 10 minut dusíme. Při dušení přidáme koření a osolíme. Omáčku z hlívy zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny. Nakonec houbovou omáčku z hlívy zahustíme moukou se smetanou a vaříme 10 minut za stálého míchání. Přidáme lžíci octa.

Houbovou omáčku z hlívy ústřičné podáváme s bramborovými knedlíky.

matísek autor receptu:

Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
12 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Houbová omáčka z hlívy ústřičné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept