reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houbová omáčka s krutony

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.


  • 4,5

    11×

    4,5 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

Máslo rozehřejeme na hlubší pánvi a žampiony osmahneme. Zakapeme citronovou šťávou a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec přidáme sušenou bazalku.

Mezitím si toastový chléb nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje je osmahneme. Ochutíme solí a sušeným česnekem.

Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobíme lístkem čerstvé bazalky. Houbovou omáčku můžeme podávat také s knedlíkem nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Houbová omáčka s krutony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.