reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Houbová bramborová polévka

Houbová bramborová polévka

Vyzkoušejte recept na moc dobrou bramborovou polévku s houbami. Je levná, rychlá a zvládne ji uvařit každý. Na houbovou bramboračku lze použít houby čerstvé i sušené.


  • 4,3

    55×

    4,3 55
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Sušené houby předem namočíme do vody (alespoň na 30 minut), aby změkly a zvětšily svůj objem. Poté houby scedíme a překrájíme na menší kousky.

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Směs sušené zeleniny namočíme na pár minut do vody, nabude svůj objem, případně použijeme zeleninu čerstvou (celer a kořen petržele).


Nyní je postup už zcela jednoduchý. Na lžíci oleje osmahneme cibuli do zesklovatění. Přisypeme mrkev a kostičky brambor. Pár minut za stálého míchání restujeme. Přidáme předem namočenou sušenou zeleninu do polévky. Dále přidáme houby, kmín, sůl, pepř a libeček.

Všechny suroviny na houbovou bramborovou polévku zalijeme horkou vodou (cca 1,5 l) a vaříme asi 10 - 15 minut.

Připravíme si jíšku. V malém hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, přisypeme mouku a za stálého míchání osmahneme. Opatrně zalijeme 200 ml vody a rozmícháme. Jíšku nalijeme přes cedník do polévky a stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.

Polévku ještě asi 10 minut povaříme, aby se ztratila syrová chuť mouky a dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Houbovou bramborovou polévku podáváme horkou s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbová bramborová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • sikulka
      sikulka

      bramboračka jako od babičky

      Chválím, ento recept se mi líbí.Takhle ji vařila moje babička, jen restování zeleniny - vždy čerstvé!-dělala výhradně na másle a zásmažku taky. Přidávala ještě kapustu. Tvrdila, že bez kapusty není polévka.V dnešní době už málokdo zeleninu restuje, ale ta chuť másla se nedá ničím nahradit.Vařím ji taky tak. Dávám bodík a přeju všem dobrou chuť.

      25.02.2020 20:47:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Houbová bramborová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.