Houbová bramboračka

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 135912x
Lahodné spojení hub, koření a kořenové zeleniny ozdobené plátkem osmažené slaniny.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Očistíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a celer na kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme.

Mrkev s celerem orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli, kmín a znovu orestujeme. Zalijeme vřelou vodou, přidáme kostku vývaru a vaříme 10 minut. Pak přidáme brambory i houby a vše uvaříme doměkka.

Vrchovaté lžíce mouky rozmícháme ve vodě a těstíčko pramínkem za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme česnek, osolíme a přidáme majoránku. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme.

Plátky slaniny, nebo ji nakrájíme na silnější proužky, nasucho orestujeme na suché pánvi a ozdobíme s ní jednotlivé porce houbové bramboračky na talíři. Vegetariáni slaninu vynechají a houbovou bramboračku si mohou ozdobit sekanou kadeřavou petrželkou.

.Renča. autor receptu:

Houbová bramboračka

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porcí

Recept Houbová bramboračka byl 28.01.2010 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
90 hlasujících
  • Recept Houbová bramboračka - Houbová bramboračka
  • Recept Houbová bramboračka - bramboračka s hříbky


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Houbová bramboračka

Celkový počet komentářů: 14
  • Komentář k receptu Houbová bramboračka 24.08.2014 22:06:17

    Dělávala jsem na másle, ale uznávám, že sádlo do základu je také dobré.
    Místo zahušťování moukou dávám o mnoho víc brambor a některé pak ke konci vaření vidličkou rozmačkám, abych měla požadovanou hustotu.

    Jinak výborný recept. Děkuji :-)

  • Varim ji po druhe a take jsem vynechal bujon. Vyborna.

  • Offlines
    Bramboračka Offlines 22.11.2012 12:22:46

    Výborná...doporučuji. Díky

  • Prosím, vysvětlete mi, proč všude všichni dávají vývar (v kostce), do teď byl u všech bramboraraček, které jsem našla, masox (tak jsem si říkala, že udělám vývar), ale tady je zeleninový, vždyť je to jen chuť té zeleniny, kterou i tak do bramboračky dáte, jen doplněná o zvýrazňovač chuti... takže pár jedů k lepšímu chutnání... Ne vážně, nemusí to tam být, že ne? Proč se přidává? Jinak k vaření bramboračky jsem si ze všech receptů vybrala tento... díky.. Jenom škrtnu jedík a pak napíšu, jaké to bylo...

  • My name is ruprt Pan Jelítko 14.10.2012 12:51:53

    Ten fláklej kus anglický na fotce je vtipnej :D Z toho si má člověk asi spíchnout čepici nebo co.

  • Text komentáře byl smazán. juraj 15.12.2011 11:44:22

    Text komentáře byl smazán.

  • Verča 04.09.2011 11:56:43

    Výborná !! Všichni si pochutnali :)

  • Opravdu výborný recept, všem moc chutnala. Děkuji.

Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Houbová bramboračka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept