reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Lahodné spojení hub, koření a kořenové zeleniny ozdobené plátkem osmažené slaniny.


  • 4,6

    96×

    4,6 96
  • 45 min

  • 31×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

těstíčko



Postup přípravy

Očistíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky, mrkev a celer na kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme.

Mrkev s celerem orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli, kmín a znovu orestujeme. Zalijeme vřelou vodou, přidáme kostku vývaru a vaříme 10 minut. Pak přidáme brambory i houby a vše uvaříme doměkka.

Vrchovaté lžíce mouky rozmícháme ve vodě a těstíčko pramínkem za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme česnek, osolíme a přidáme majoránku. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme.

Plátky slaniny, nebo ji nakrájíme na silnější proužky, nasucho orestujeme na suché pánvi a ozdobíme s ní jednotlivé porce houbové bramboračky na talíři. Vegetariáni slaninu vynechají a houbovou bramboračku si mohou ozdobit sekanou kadeřavou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houbová bramboračka

    Celkový počet komentářů: 14
    • reyahana
      reyahana

      Komentář k receptu Houbová bramboračka

      Dělávala jsem na másle, ale uznávám, že sádlo do základu je také dobré.
      Místo zahušťování moukou dávám o mnoho víc brambor a některé pak ke konci vaření vidličkou rozmačkám, abych měla požadovanou hustotu.

      Jinak výborný recept. Děkuji :-)

      24.08.2014 22:06:17

    • Offlines
      Offlines

      Varim ji po druhe a take jsem vynechal bujon. Vyborna.

      10.12.2012 12:33:35

    • Offlines
      Offlines

      Bramboračka

      Výborná...doporučuji. Díky

      22.11.2012 12:22:46


    • Pan Jelítko
      Pan Jelítko

      My name is ruprt

      Ten fláklej kus anglický na fotce je vtipnej :D Z toho si má člověk asi spíchnout čepici nebo co.

      14.10.2012 12:51:53

    • juraj
      juraj

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      15.12.2011 11:44:22

    • fée
      fée

      Prosím, vysvětlete mi, proč všude všichni dávají vývar (v kostce), do teď byl u všech bramboraraček, které jsem našla, masox (tak jsem si říkala, že udělám vývar), ale tady je zeleninový, vždyť je to jen chuť té zeleniny, kterou i tak do bramboračky dáte, jen doplněná o zvýrazňovač chuti... takže pár jedů k lepšímu chutnání... Ne vážně, nemusí to tam být, že ne? Proč se přidává? Jinak k vaření bramboračky jsem si ze všech receptů vybrala tento... díky.. Jenom škrtnu jedík a pak napíšu, jaké to bylo...

      04.10.2011 11:25:38

    • Verča
      Verča

      Výborná !! Všichni si pochutnali :)

      04.09.2011 11:56:43

    • mkolomaznikova
      mkolomaznikova

      Opravdu výborný recept, všem moc chutnala. Děkuji.

      24.07.2011 16:34:45

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Houbová bramboračka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.