reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů: 287
  • Radek
    Radek

    Udelal jsem je výborný.A ještě lepší je když cibuli osmahnete na špeku.

    16.06.2019 22:34:27

  • kamil
    kamil

    dotaz na možství

    pokud by něgdo poradil,.Recept na deset porcí,kolik potom vody na zalití a to první zalití na podušení ,studenou nebo vřelou vodu.Jaká by potom měla být porce masa. Rodělit podle váhy,nebo je to na kusy.Díky .

    19.04.2019 14:23:09

  • Simona
    Simona

    Každý ma svůj recept,to je jasný a hlavně je tam napsaný hospodský guláš,ten.vždy byl jiný než opravdový co se dělá doma ,a hlavně když se ti nelíbí český recepty tak se koukej na slovenské ,a nekecej blbosti

    18.04.2019 11:40:19

  • Dadulka
    Dadulka

    Každý má jiný chutě,proto neodsuzujte jiné recepty než jste zvyklí.Najděte si ten svůj a nekritizujte co jiným chutná.

    27.10.2018 19:12:01

  • Lada
    Lada

    Guláš je výborný... Ohledně zahuštění tak dávám cibule trochu více než masa a vařil ho tak 4 hodiny aby se maso rozpadlo... Pak je husty az az ��

    03.09.2018 20:28:57

  • kaplicka
    kaplicka

    Vynikající! Doporučuji!

    22.08.2017 12:12:03

  • milanbalog014
    milanbalog014

    Hospodarsky gulas a cesneku

    Je to velmy snadne ale prece madarska kuchine je velmy hutna

    10.08.2017 08:55:15

  • Jarin Rukavica
    Jarin Rukavica

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    To snad ne, kdo může dat do jídla takový glutamátový jed, jako je bujon. Hlavně mám v guláši maso, proč bych tam měl cpát bujon. Ani do buřt-guláše bych to nedal, vlastně nikam.

    30.06.2017 10:32:40

  • venca pro cizí Václav
    venca pro cizí Václav

    Hospodský guláš

    Podle mého..do guláše chleba samozřejmě patří..ale co člověk to jiný názor..jiné zvyky..jiné chutě..tak se lidi nehádejte..� nebo Vám praskne cévka a při nejlepším budete tahat nohu�..bane� já se dostal na týhle stránky jen z duvodu..že manželka dneska šla za servírku na jednu akci..a před chvílí Jí volali ať vezme sůl,že je guláš sladký � chiii...tak sháním jen nějaký fígl jak tu sladkost prikrejt..ikdyž si osobně myslím že ani solí ani ničím jiným to nepůjde � ale když někdo budete vědět..předem dik..mějte se hezky lidičky �.

    21.01.2017 19:30:10

  • Raděnka :-)
    Raděnka :-)

    MAXIMÁLNÍ SPOKOJENOST! :--))

    dělala jsem vepřový guláš poprvé a tenhle byl VYNIKAJÍCÍ! :--)) za mě velká spokojenost, super recept.. jednoduchý a VÝBORNÝ prostě! :--) moc děkuji! určitě udělám tento gulášek zase! :--)) dávám palec hore! B-)

    14.11.2016 20:06:31

  • charrid
    charrid

    Dobrý a za půl hodiny

    Tak jsem jel podle receptu jenomže místo hodinu a půl jsem to dělal 20 minut v papiňáku. Zahustil jsem Knor jíškou jinak žádné jiné změny vyšlo to perfektní, lepší než hospoda. Jo ten papiňák jsem upravil na tlak 1atm místo obvyklého 0,7 takže teplota asi 130°C.

    08.11.2016 21:08:29

  • Fnk
    Fnk

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Naprosto super,opravdu vyborne. Udelal jsem k tomu knedlik.Diky za recept.

    06.10.2016 16:56:00

  • Karel P.
    Karel P.

    Vynikající gulášek. Díky za recept.

    21.06.2016 09:44:33

  • Ladali
    Ladali

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Gulášek byl skvělý, moc chutnal, děkuji za recept.

    09.01.2016 14:45:13

  • sikulka
    sikulka

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Souhlasím, jenom barbar cpe do guláše bujon. A zahustit moukou, rozkvedlanou ve vodě? Jedli jste někdy opravdový guláš? Třeba od babičky? Tak tohle žádná pořádná hospoda nikdy neviděla. Hospodský guláš se vaří z výpeku z kostí a šlach, které jsou stále k dispozici v troubě.Guláš se má dělat pomalu a s láskou. Pokud chcete rychlovku k večeři, uvařte si nudle s mákem.

    25.11.2015 00:41:52

    • mr0ud
      mr0ud

      Re: Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      pokud ve IV. cenové skupině v hospodě čekáte výpek z kostí a šlach,tak jste dost najivní človíček:o)

      17.12.2015 09:39:01

  • Terez
    Terez

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Mňam, díky moc za recept. Zrovna sem ho uvařila a je skvělej, zítra bude luxusní :-)

    24.10.2015 20:27:19

  • vendy
    vendy

    jestli muzu poradit tak je dobře nechat maso na cibuli nejdříve vydusit na tuk a pak sudndat z plotynky,pridat ml.papriku,zalit horkou vodou a dat dusit.Take pridavam cely pepr,asi 8 kulicek,nového koreni tak3,ale to je podle chuti každého z nas.

    20.10.2015 06:33:08

  • mara1982
    mara1982

    Dobry recept, ale...

    Nerval bych tam zadne bujony, kdyz chcete vyraznejsi chut, dejte si do toho vyvar. No a 6 kulicek noveho koreni se mi zda trochu moc, ja bych dal max 2.

    12.10.2015 20:05:32

    • zuko
      zuko

      Re: Dobry recept, ale...

      a o tom to právě je - dala bych vývar, ale když přiletím z práce, gulášek chci k večeři pro rodinu, která již čeká hladová, nemohu se ještě vařit 4 hodiny s vývarem, aby byl takový jako má být. Proto si taky pomáhám bujonem - používám Knorr bohatý bujon ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, podle toho, který se hodí - jsou bez glutamátu, konzervantů a přidaných barviv, čili bez chemie - nestydím se za to a nám chutná. a mně se nezdá 6 kuliček nového koření hodně, taky tak dávám.

      13.10.2015 09:38:02

  • Mahoja Kotyč
    Mahoja Kotyč

    Do guláše chemický masový bujón???

    Neuvěřitelná prasárna :-(.

    19.09.2015 20:33:45

  • Markéta
    Markéta

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Chci poděkovaz za tento recept. Hodnotím kladně, sobotní obídek se povedl. Nechám uležet do zítřka.

    18.09.2015 20:30:09

  • Jan
    Jan

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Tak jsem si dneska uvařil tenhle guláš na chalupě v zapadákově, ale vzhledem k tomu, že tam jsou poněkud polní podmínky a sámoška daleko, tak jsem si ho jako ten barbar uvařil z vepřový konzervy. :) A musím říci, že mi i přesto velice chutnal. Přihustil jsem to ještě čerstvou paprikou.

    22.08.2015 16:15:21

  • Honza
    Honza

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Tak jsem včera udělal podle tohoto receptu guláš a nic co bych vytknul, je moc dobrý a jednoduchý jediné co jsem udělal že jsem nezahušťoval jíškou ale nastrouhal jsem kůrku od chleba a dal tolik cibule co masa, Vynikající Děkuji! :))

    14.04.2015 11:17:45

  • Monika
    Monika

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Dneska budu zkoušet Váš guláš a jistě bude fajn,díky.

    27.03.2015 12:46:36

  • Peter
    Peter

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    EŠTE že ste tu diskusiu zvrhli na národnostnú otázku. Nechcem sa zvrhnúť na vašu úroveň len si myslím o vás svoje. Bohužiaľ pán Rebríček ma pravdu o tom guláši. Samozrejme vy si zo môžete variť po svojom, len treba zobrať na vedomie aj názor druhého, a nie ho hneď urážať.. on tam nič o čechoch nič nenapísal, takže sa čudujem vašim reakciám, ale to asi bude v niečom inom. Keď ukażete ten svoj recept nejakému vášmu poľovníkovy verím že dá za pravdu Petrickovy a nie vám. Ale podstatné je ze vam ten váš guláš chuti , na niečom inom nezáleží. Zdravim všetkých normálnych ľudí ktorý vedia prijať aj názor iného. A je jedno či je to Čech alebo Slovák

    30.01.2015 11:14:07

  • broskvi
    broskvi

    Tlakový hrnec

    Píšete, že maso by se mělo dusit zhruba 1,5hodiny.
    Mohu se zeptat, jak dlouho by asi to trvalo v tlakovém hrnci?
    Děkuji za radu.

    20.01.2015 15:01:10

  • alenab
    alenab

    jsem uvařila téměř podle receptu - jen cibule jsem osmažila polovinu a druhou polovinu dala až na orestované maso. Pro zvýraznění chuti jsem přidala Bohatou šťávu Knorr na tmavá masa - 1 kelímek, Díky cibuli jsem tentokrát nemusela guláš zahušťovat, ale pokud je potřeba, zahušťuji tmavou instantní jíškou Knorr.

    20.01.2015 08:29:03

  • jenda  (byv. hotelovy sefkuchar v.v.)
    jenda (byv. hotelovy sefkuchar v.v.)

    ... blivanec "na entou"

    ... blivanec "na entou" !, ... libi se mi ovsem, ze "cechuni ci ciskove" takovou splacanou "slichtu" dokazi schlamstnout a jeste to splachnout vyhaslym pivem !

    16.01.2015 01:36:41

  • Gabby
    Gabby

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Guláš je super :)

    03.01.2015 09:18:56

  • Karfik
    Karfik

    Proč vodu? Proč ne vývar? Proč to neudělat o hodně lepší?

    29.10.2014 15:47:45

  • tak tohle ne
    tak tohle ne

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Takovej mrdec :-D

    22.08.2014 22:08:24

  • smejjkal
    smejjkal

    Hospodský vepřový guláš

    Tak v této majdě neni dodržen žádný technologický postup. Tuto majdu vařil snad kuchařský diletant nebo snad Pejsek s Kočičkou...

    04.08.2014 13:08:30

  • pepíno
    pepíno

    moc dobrý ta klothylda je na zdravé vyživě ,nebo co???

    01.08.2014 17:45:54

    • Fido
      Fido

      Re: guláš

      několikrát jsem si přečetl recept a příspěvek Klothyldy - musím ji dát za pravdu.
      Zahustit guláš moukou rozkvedlanou ve vodě (tzv. Amerikou), přidat kostku bujónu a protlak dát až po zalití vodou je vrchol ignoranství a žádný poctivě vyučený kuchař to neudělá;
      Rovněž maso se musí pořádně orestovat, aby se zatáhlo a paprika se přidává až po vysmahnutí na tuk;
      žádný olej ale pouze a pouze sádlo, v případě potřeby zahustit kouskem, na malé kostičky nakrájené, střídky chleba;
      protlak se restuje na tuku, aby ztratil kyselost, tudíž se nedává po zalití vodou

      01.08.2014 20:26:29

  • pepíno
    pepíno

    jen malou dromnost pání KLOTHYLDO odeber te se do 22 století tam vám bude lépe neoptěžujte lidi ..normální naschle žijte zdravě a vařte si podle svého

    01.08.2014 16:42:55

  • matejovic
    matejovic

    Hospodský vepřový guláš

    Je to výborný recept,vařil jsem ho víckrát a ja do něj přidávám sušené houby.

    31.07.2014 14:55:43

  • TFJester
    TFJester

    Nedával jsem bobkový list a rajčatový protlak a cibule bylo víc než masa. Zahušťoval jsem chlebem a moc jsme si pochutnali.

    30.06.2014 12:30:44

  • Otto Zemek
    Otto Zemek

    Právě ho jíme, přesně podle receptu, veliká dobrota !!

    Doporučuji !!!!!!!!!!!!!!

    12.06.2014 11:16:04

  • pepíno
    pepíno

    hospodský vepřový gulaš

    guláš je výborný a ta paní co ho kritizuje at ho nejí a udělá si ho podle svého

    06.06.2014 06:22:56

  • Prochaj
    Prochaj

    hospotský vepřový guláš

    Konečně vonavoučkej chutnej gulášek,nemá chybu.Ty moderny co dneska někdo dělá toje hruza ,pomalu jako rajsko gulaš.Za recept hospotský guláš dávám zlatou hvězdičku.

    13.05.2014 16:45:17

  • Pavla
    Pavla

    hospocký guláš

    je výborný nic bych na něm neměnila

    16.04.2014 18:29:36

  • fox
    fox

    Docela humus

    A k čemu je ten bobkový list a celé nové koření? To tam vůbec nepatří. Jo a smaží se na sádle a ne na nějakém smradlavém oleji!

    14.04.2014 07:02:06

  • Klothylda
    Klothylda

    Za to mistři od nás s vaším jazykem a slovníkem nám dělají reklamu! Jestli takhle vaříte doma, slovo guláš byste si neměli brát do úst!

    13.04.2014 15:29:37

  • Klothylda
    Klothylda

    Strašné!

    Dostat tuhle prasárna v hospodě, pak opravdu vraždím. Ani se nedivím, že je náš národ tlustší a tlustší, když se vaří podle kdejaké mimibazarnice její šlichty, kterými se neštítí na krmit ani vlastní děti. Hospodský se to prosím jmenuje proč, když to s postupem i surovinami dle normální kuchařky, natož nějaké normové nemá zbláznil společného? Proč si ale dát práci s octovou přípravou, když se tam dají nafrkat protlaky atd, vývar, to už je vrchol prasárenství! Co je to jinak za módu, už tak zmrskané jídlo zahuštovat? Aby vypadalo, že je toho víc, hutnější? Kdyby autorka někdy v životě potkala poctivý recept analýzy guláš, věděla by, že zahušťování není potřeba! A prosím, nevymlouvejme se tu na děti, čas atd! Jinak, vy co tu tleskáte? To vám není líto ani toho masa? I když je pravda, že je dnes moderní Babica a kdejaké čuně holt může posuzovat i zdravotně závadná jídla

    13.04.2014 15:26:23

    • abraxas
      abraxas

      Re: Strašné!

      pro vás doporučuji nejíst v hospodě a tudíž ani nekritizovat.jde vidět,že jste nikdy v hospodě nevařila.jestliže vaříte podle norem i doma,tak věřím,že jste pořád svobodná......

      12.07.2014 07:24:10

    • Klara123321
      Klara123321

      Re: Strašné!

      Klothylda
      Vy musite byt pekne zakomplexovana slepice.Musim rict ze ano tento gulas je jakoby varil pejsek s kocickou.Ale nemuzete soudit neco co jste neochutnala!Vy vite taky hovno co dostanete v hospode na talir.Pokud nejste vyuceny kuchar.Ja napriklad ano tak nemate ani paru o postupu!Tak budte tak laskava a misto drzeho kritizovani si bezte uvarit Vas super gulasxDDD

      05.09.2014 13:31:42

    • araj
      araj

      Re: Strašné!

      ty hovado vegetariansky ty neviš co je dobry tak sem vubec nelez

      24.09.2014 18:29:42

  • rasovskym
    rasovskym

    Velice chutný! Vřele doporučuji...vaříte sice 2 hodiny, ale vyplatí se to.

    05.04.2014 11:31:55

  • Lubor
    Lubor

    Možnost úpravy

    U vepřového guláše, který se vaří zpravidla kratší dobu než hovězí guláš, nemusí dojít k úplnému rozvažení cibule, i když je jemně nasekaná. Ta potom plave na hladině. Před zahuštěním lze plovoucí kousky cibule sebrat cedníkem do připravené nádoby a v té tuto hmotu rozmixovat tyčovým mixerem. Celé to zpět nalít go hrnce s gulášem. Částečně to guláš i zahustí a nemusí se potom tolik zahušťovat jinými ingrediencemi.

    04.04.2014 01:01:45

  • petr
    petr

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    guláš je výborný

    28.03.2014 18:41:13

  • Ajka
    Ajka

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Guláš je výborný. Vařím ho ráda, chutná celé rodině. Někdy občas přidám fazole pro zpestření. Ale každému jak chutná ;)

    12.02.2014 12:35:40

  • Kristína
    Kristína

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    A na zítra je uvařeno....je výborný,jen jsem nedávala bujon,ale co chuť to názor a protlak také nebyl a ničemu to nevadí :)

    02.02.2014 20:41:02

  • Milan
    Milan

    Hospodský guláš

    Já bych si guláš bez marjánky ani nedovedl představit Ale proti gustu žádný dišputát Někomu chutná to a druhému ono. Ale k čemu takovéhle diskuze. Nechme to koňovi.

    13.01.2014 14:12:28

  • pája
    pája

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Čtu ty komentáře a je to hrůza, co tu píšete.jen hloupý člověk může psát, takove hlouposti.jak může někdo někomu nadávat za postup.ten guláš je výborný a každý člověk vaří podle své libosti a chuti, nejsme na soutěži ve vaření.kdo ma blbí kleci na postup a ingredience, tak ať to nečte e nevari.četla jsem ten hloupí komentár od p patricka.když jste tak dokonalý kuchař, všechno víte a znáte,tak nevím proč tu listujete.

    30.12.2013 11:28:58

  • Dandalf
    Dandalf

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Tak jsem zkusil recept na guláš co je výše v receptu akorát jsem vynechal kostku bujonu, která mi přišla zbytečná, výsledek je dobrý, myslím že ho zkusím znovu a postupně si ho vyladím ku obrazu svému. Co píše Petříče ze Slovenska je sice pravda, ta jeho receptura odpovídá maďarskému originálu, ale myslím, že je to mnoho povyku pro nic.
    Moje matka dělá guláš úplně jinak, babička ho dělala taky jinak a spolubydlova teta taky, tak o co jde? Tohle pohoršování by bylo na místě v restauraci, kde by člověk dostal tenhle vepřovej místo maďarskýho originálu ;)

    26.11.2013 23:38:17

  • Zdeněk
    Zdeněk

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Do guláše se dá přidávat předem upečené vepřové. Je potom dřív měkké a má lepší chuť. Já si ho peču předem do zásoby dávám zamrazit a pak beru podle potřeby. Myslím, že to v hospodách dělají stejně.

    24.11.2013 21:17:02

  • peroutkovakatka
    peroutkovakatka

    dý vaří jak zná a umí, navážet se do někoho po přečtení receptu aniž by to dotyčný vůbec uvařil je hulvátství,někdo holt chlebem zahuštuje nekdo z něj dělá základ guláše,každý dle své libosti a chutě.

    19.11.2013 22:39:14

  • DandaR
    DandaR

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Skvělá mňamka.

    09.11.2013 17:08:35

  • mr0ud
    mr0ud

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    jen tak na okraj."pravej" guláš je polívka,co má chuť leča.....to je hnus.
    tenhle recept je vynikající.....a nedat papriku do guláše je hóóódně divný.a ať si každej zahušťuje,čím chce.

    20.10.2013 09:06:41

  • Ester
    Ester

    Hospodský guláš

    Ten recept se mi moc líbí, určitě to bude výborný gulášek! Nelíbí se mi některé invektivy. Každému chutná něco jiného a každý vaří to samé jídlo stokrát jinak, takže když se tady bavíme o vaření a předáváme si recepty, jestliže něco někomu nevyhovuje, nemusí si to doma vařit, ani nikoho urážet.

    12.10.2013 19:24:15

  • luciekarolina221
    luciekarolina221

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    vynikající gulášek akorád jsem nikde nesehnala chili papričku v zelenině, tak jsem tam dala chili papriku nalozenou a také výborné:) Jinak nevěděla jsem kolik je 350g cibule, když člověk nemá váhu je to složité, tak jsem jich dala 5 místo 6 jedna by měla mít podle tabulek 50 g ikdyž je to všeobecné záleží samozřejmě na velikosti:) děkujeme za receptík

    27.09.2013 19:36:57

  • Jiří Viktor K
    Jiří Viktor K

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Vinikající recept několikrát jsem ho vařil všem vždycky chutnal dává 1***

    25.09.2013 08:07:00

  • Petr
    Petr

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Guláš byl výborný,prostě paráda. Žena mi ho naservírovala na našich nových talířích.

    24.09.2013 09:59:07

  • oldriska (tecka) schejbalova
    oldriska (tecka) schejbalova

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    skvělý! :)

    12.09.2013 08:56:36

  • Lupik84
    Lupik84

    uvařeno s lehkýma změnama a chutnalo

    31.08.2013 20:12:16

  • obidowska
    obidowska

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    musím říct, že opravdu moc dobrý gulášek.. :)

    13.08.2013 11:21:54

  • Verča
    Verča

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Tak právě vařím a zatím krásně voní, tak uvidíme :)

    01.08.2013 11:50:10

  • Renata
    Renata

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Guláš je dobrý. Zvládne i začátečník

    10.07.2013 10:30:59

  • Anndulik
    Anndulik

    Tak tento guláš sme doma uvařili..a byl fakt luxusní fakt..mooooc mnamka..můžeme vřele doporučit..:-)

    09.07.2013 20:45:36

  • Kristýna
    Kristýna

    Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

    Také můj první guláš a moc nám chutnal :-) Díky za recept..

    12.06.2013 16:27:34

  • Lenča
    Lenča

    Můj první gulášek a výborný :) dávala jsem sice všechno by očko, ale i tak. Dost srozumitelné i pro neumy :P

    03.06.2013 17:35:06

  • mivy
    mivy

    Komentovat tady nesmyslama a machrovat,to by vam slo vsem.hazet rozumy,jako jalovinky do veproveho gulase,pokud vim,davaji se do zverinoveho,bavite se jak prerazit zasmradle maso,jestli octem,nebo hypermanganem,normalni clovek takove maso vyhodi.sto lidi,sto chuti a sto receptu,tak az sem date svuj recept,pak tady hazejte rozumy a hodnotte!!!k nazvu "hospodsky gulas" se recept krasne hodi a nevidim nic spatneho na jeho slozeni

    04.05.2013 13:43:48

  • Kenny
    Kenny

    Borec tam zapomel v ktere fazi pridat nektere koreni takze pozor.. Navic podle receptu mate pridat horkou vodu a pak zahustit moukou.. Pokud mate gulasek dost husty tak nic z toho nedelejte, jen jidlo zbytecne zatizite.

    03.05.2013 20:05:49

  • Nemo
    Nemo

    Zběžně k věci..

    Vážení, pár poznámek:
    - zahušťovat amerikou (kváskem, říkejte tomu jak chcete) je prasárna, styděl bych se to někam napsat jako návod
    - přidat do jídla nějakou glutamátovou sra*ku typu bujon v kostce je zvířeckost
    - názor, že se majoránkou maskuje zkažené maso je mimo, maso se myje v octu, když je moc "jeté" tak v hypermanganu a smrad se schovává česnekem, ten přetluče všechno :)

    30.03.2013 22:07:04

  • Lidy
    Lidy

    Guláše vařím i pro větší společnost a mlsné myslivecké jazýčky hodnotí vždy kladně. Dávám všechny ingredience uvedené v tomto receptu, zahušťuji strouhaným chlebem, přidávám stopku rumu. Při přípravě z divočiny ještě trochu mletého jalovce. Faktem je, že čím víckrát ohřívaný, tím je lepší. A bezva je skutečnost, že příloh k němu se dá použít neomezeně, i když voňavý měkký chlebíček je bez konkurence.

    06.03.2013 11:18:04

  • klaun
    klaun

    Zahušťování guláše chlebem

    Tak máte pravdu, guláš bych chlebem nikdy nezahušťoval, je to naprostá barbařina. Pokud je potřeba guláš zahustit, tak vždy používám najemno nastrouhanou propečenou chlebovou kůrku. Nikdy nepoužívám chlebovou střídku.
    Každý má něco oblíbeného a proto nikomu nevnucuji svůj postup, maximálně mohu doporučit vyzkoušet. Chuťově je to naprosto o něčem jiném, než při zahuštění střídkou chlebovou.

    05.03.2013 11:43:36

  • zuzim62
    zuzim62

    Hospodský vepřový guláš

    Tento guláš je výborný .Děkuji

    03.03.2013 10:26:37

  • Alena Hola
    Alena Hola

    Luxusni u nas velika spokojenost
    :) :) :)

    23.02.2013 14:46:18

  • Tlechier
    Tlechier

    Uvařil jsem gulášek podle receptu a opravdu není co vytknout. Moc mi chutnal. Děkuji

    21.02.2013 22:31:46

  • Denisa
    Denisa

    Moooc dobrý gulášek - děkuji za recept :-)

    19.02.2013 13:18:04

  • ferenc (tecka) cernoch
    ferenc (tecka) cernoch

    muj první guláš

    Dobrý stručný recept a výsledek tedy jestli umíte číst je perfektní mňam:)

    18.02.2013 13:11:43

  • Martin
    Martin

    Mě se taky povedl,hodně dobrý.Ale skusil sem do toho dat i hrášek a na jemno nakrájenou zelenou papriku.jen experiment

    14.02.2013 19:25:16

    • henrietaobo
      henrietaobo

      hrášek do guláše-to snad ne

      Přidávat hrášek do guláše-to snad bylo myšleno jako vtip...nechám se ráda inspirovat,ale takový "labužník"opravdu nejsem...

      18.02.2013 14:38:29

  • Harynda
    Harynda

    Vařili jsme s ženou 100 porcí , naprosto skvělýýýý !!!!! Děkuji !!!!

    12.02.2013 20:23:23

  • nikakola
    nikakola

    Poprvé jsem vařila guláš a musím říct, že většina lidí to nepoznala :) děkuji za výborný recept.

    12.02.2013 10:03:49

  • karl
    karl

    teda v guláši se bez bobkovýho listu, a novýho koření, klidně obejdu.
    ale to, ču tu písa pan petricek svedčí o jedom. varenie videl z rýchlika, a bola hmla.....

    09.02.2013 14:31:39

  • Zuzna
    Zuzna

    Nejsem zadna kucharka

    ale tenhle se teda povedly na jednicku s hvezdickou! Dekuji. Manzel to malem obrecel :))

    04.02.2013 19:19:14

  • Žanet
    Žanet

    Byl dobrý!! :-)

    26.01.2013 12:42:05

  • rem-ludmila
    rem-ludmila

    dobrý guláš

    Recept je jak má být, jen ho dělám jedině na sádle a papriku dám až se maso zatáhne a taky když mám dám kousek hovězího je pak ještě lepší .Zahuštuji polohrubou moukou nebo chlebem .

    17.01.2013 12:11:06

  • Gabča
    Gabča

    guláš jsem dělala poprvé a musím říct, že se povedl. Takže supr :)

    16.01.2013 16:40:04

  • lumik
    lumik

    u nas v restauraci kde jsem v mladi varila se nerikalo amerika,ale kvasek,jenze gulas se restoval do tuku a zaprasoval moukou(spravny kucharsky postup),nebo se pouzila jiska,kvasek ne,dobre jsou i gulase zahustene strouhanym ne mixovanym chlebem,pan ze slovenska si navsiml,ze racept neni na kotlikovy gulas,ten se u nas moc nevari

    13.01.2013 15:36:04

  • Petricek
    Petricek

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    05.01.2013 18:33:19

    • henrietaobo
      henrietaobo

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      05.01.2013 19:50:57

    • pája
      pája

      milý pane.Ne každý je tak dokonalý,jako vy.každý má jiný chutě.Jiný kraj,jiný mrav.jak můžete kritizovat něco,co jste neochutnal.V Číně mají delikatesy šváby,červy,kobylky,.... a je to pro ně mňamka.

      19.02.2013 10:13:43

    • Sniffi
      Sniffi

      Lidi jsou nauceni jist odpad, a kdyz jim reknes co je jidlo co je odpad, budou z toho smutni a pravdu ti stejne neuznaji, ja jsem delal svuj prvni gulas podle tebe a vyslo mi neco neskutecne lahodneho takze u toho zakladu rozhodne zustanu, sadlo, maso cibule, koreni a protlak, nic vic netreba.

      25.02.2013 09:33:29

    • vitekblazej
      vitekblazej

      Re: Otravný pan Petříček

      Kuchařinky a kuchaři pojďme "vypoklonkovat"pana Petříčka...pročítám si komentáře a tento pán neumí zřejmě nic jiného než psát negativy...tento guláš jsem vařil a byl naprosto dokonalý...takže já začnu.Milý pane Petříčku,na Slovensku si vařte co chcete,jezte co chcete a už přestaňte obtěžovat svými přihlouplými poznámkami...

      25.02.2013 10:33:57

    • karin
      karin

      Re:

      Můj tatínek, který vařil báječně, vždy říkal, že není dobré co je dobré, ale co komu chutná. My považujeme za absolutní hnus do guláše majoránku. Tu dávají kuchaři, co chtějí zamaskovat zasmrádlé maso.

      05.03.2013 12:53:07

    • Marienka
      Marienka

      Re: Petříček

      Vážený pane Petříčku, než začnete psát, tak se laskavě podívejte co komentujete ... Tento recept se jmenuje Hospodský vepřový guláš. V které hospodě vaříte ten svůj recept? Receptů na guláš je celá řada a hospodský je prostě hospodský. A pokud pod výrazem "borievky" myslíte čučoriedky, tak s těma jsem u nas na Moravě za posledních 50 let v hospodském vepřovém guláši opravdu nesetkala. Guláš jsem se učila vařit u své babičky někdy před 40 lety. Pro myslivce, fotbalisty a hasiče na vesnické akce vařila guláš v 50l hrnci. Zahušťovalo se moukou a věřte, že se nikdo z guláše nepozvracel!

      30.03.2013 05:18:24

    • Jarouš
      Jarouš

      Borievky nejsou borůvky, slovensky čučoriedky, ale jalovčinky, a guláši určitě neuškodí. Bororovička je právě podle slovenského názvu jalovcová.

      30.03.2013 14:55:25

    • misak
      misak

      To co píšeš je recepta psa.Ale asi jste tak doma naučení.

      06.08.2013 15:50:33

    • bookmen
      bookmen

      Tady je vidět zásadní rozdíl tzv. krajových kuchyní. Na Slovensku se vaří guláš jinak než v Čechách. V Budějovicích jinak než v Ostravě. Zde si předáváme recepty které vyhovují a chutnají nám a našemu okolí, to neznamená, že musí vyhovovat všem. Každý ať si vezme co mu sedí a bude mu chutnat. Invektivy se mi moc nelíbí.

      07.08.2013 09:45:23

    • Pavel
      Pavel

      Teda musím říct že dát třeba papriku do guláše by mě v životě nenapadlo. Paprika je podle mě prostě divná a ze všeho kam ji strčím má tendenci udělat lečo. A jinak ten chleba můžu fakt doporučit. Guláši

      27.08.2013 07:22:53

    • Jurásek
      Jurásek

      Tento guláš vařím a musím říci, že je ze všech gulášů jeden z nejlepších. Záleží na chuti strávníků. Pamatuji si, že v jedné hospodě na trase Teplice-Ústí n. Labem byla hospoda, kde měli výborný guláš, jako jediné jídlo. Když někdo pochyboval, tal hostinský řekl: "Žer a potom mluv". A byla pochvala, že takový guláš ještě nejedl.

      18.09.2013 09:32:11

    • Ester
      Ester

      Ten recept se mi líbí a určitě to bude výborný guláš!Nelíbí se mi některé invektivy. Tady se bavíme o vaření. Každý vaří to samé jídlo stokrát jinak. Jestli se někomu nějaký recept nelíbí, nemusí si to doma vařit, ani nikoho urážet.

      12.10.2013 19:29:48

    • mr0ud
      mr0ud

      myslíš,že v hospodě ti budou zahušťovat guláš chlebem?z kama si?

      20.10.2013 13:11:16

    • mr0ud
      mr0ud

      jaks napsal "správnej" guláš,tak jde vidět,že za tebe asi fakt vaří maminka........

      20.10.2013 13:21:41

    • misak
      misak

      Víš co ? - ty si vař ty svoje psy a kočky jak chceš.Tady je recept jak to vaří mash.
      A nijaký čechůň tě nenutí to vařit a tvoji držku to jíst.

      08.01.2014 10:00:41

    • bery
      bery

      este ze slovenske lidi neberu vazne.. ty jejich nazory a nesmysly co vypousti jsou tragicky

      22.12.2014 18:09:07

    • Martin
      Martin

      No pan petříček je očividně dobrej "lojza", pokud má pořebu házet machry a mektat něco o guláších, má napsat vlastní recept.. Jak se vlastně tak "znalej" kuchař dostal na tyhle stránky...je to jednoduchý..neumí guláš uvařit, tak hledal recept. A my češi sme taky pěkný kokoti, když vás hnedka dokáže vytočit takovej ňouma a začnete se tu hádat :D Každopádně guláš podle tohohle receptu vařím pokaždý a pokud ho eště uděláte na kamnech, nebo v kotlíku, kde ho ovoní trocha toho kouře, řeknu vám, že tenhle recept je nejlepší, co sem kdy vařil. No však o tom vypovídá i průměr hodnocení z 752lidí celkem skoro 5 hvězdiček..není se o čem hádat:) takže skláním poklonu autorovi receptu a přeju vám, čechům i slovákům, dobrou chuť!:)

      27.12.2014 08:14:27

    • julek
      julek

      Jestli dáváš do guláše "celé rajčiny a papriku", tak vaříš perkelt a ne guláš, ty chytrej "maďare".

      19.01.2015 11:52:21

    • Kočí
      Kočí

      Běž se konečně vyzvracet hlupáku.

      15.04.2016 20:31:36

    • mrak
      mrak

      Petricek petricek to není guláš ale perkelt.Si pamatuj!!!!

      28.05.2016 12:18:32

    • Roman
      Roman

      Re:

      Každému dle chuti. Vrať sena Slovač a vařte si tam tu vaší polévku, které říkáte guláš.

      22.01.2017 21:37:48

    • štefan
      štefan

      no tak ty jsi vazne mimo, na slovensku žiju a ty tu z českého guláše s knedlíkem, nebo chlebem a cibuli delas leco, to nedokážou ani u nas na dedine :-D a guláš se zahustuje si představ i ten tvůj, bud bramborem nebo mouka.

      15.08.2017 00:02:19

    • zdenál
      zdenál

      samozrejme,bujon nema v gulaši co dělat,jinak máš dost dobrý názor na guláš co se týka ingrediencí.zdar a dobrou chut

      28.11.2018 13:48:59

    • Radek
      Radek

      Ty vole, boruvky ! :)

      30.07.2019 19:15:12

  • colombo
    colombo

    Kdy bobkový list a nové koření ?

    Já guláš vždy konzumuji až druhý den (je nejlepší), a v tom případě stačí zmíněné koření dát klidně 20 min. před koncem, i tak se do druhého dne v jídle jeho chuť rozvine.

    31.12.2012 04:00:32

  • Iveta
    Iveta

    Taky vůbec nechápu kdy tam mám dát ten bobkový list a nové koření když už to teda podle toho receptu dělám. Ale zatím jsem s tím asi jiný problém neměla :))

    18.12.2012 13:16:55

  • 85safira85
    85safira85

    Veprovy hospodsky gulas

    Je to vyborny recept.Vsetky ingrediencie su podla mojho gusta a ta chut je bozska:))) Dakujem velmi pekne za tento recept.Uz budem varit len podla neho:)))

    16.12.2012 10:29:52

  • zavlenka
    zavlenka

    Dobrý guláš

    Trochu jiný guláš s tou majoránkou. Myslím, že by tam ani nemusel být bujón.

    28.11.2012 11:10:11

  • henrietaobo
    henrietaobo

    Guláš je výborný,pouze zahušťuji chlebem.Jsou zde dotazy kdy co přidat-někdy se nedivím.Dcera se také učí teprve vařit a to,co nám je jasné-začínající kuchařky tápají...Tak tedy tip pro zahuštění-chleba přeliji gulášem,nechám změknou,rozmixuji ponorným mixerem a vliji do guláše.Bobkový list a nové koření dle mého do guláše nepatří,ale každý má jinou chuť.

    17.10.2012 08:49:13

  • Honza
    Honza

    Tohle mě dokáže vytočit. Kdo sem asi tak zajde a řeší nějakej recept? Pohlreich?
    KDE JE V POPISU PŘÍPRAVY "CELÉ NOVÉ KOŘENÍ" A "BOBKOVÝ LIST"? !!! To jako člověk , kterej se učí vařit má vědět jak? To tam mám vrznout jako kdy? To není poprvé co v soupisu surovin je několik ingrediencí, které v popisu přípravy nejsou zmíněny!!!

    10.10.2012 17:07:02

  • Pett
    Pett

    Už jsem kdysi podobný dělal a byl výborny.Dnes jdu opět na něj,mám přivezenou nějakou paprikovou pastu do guláše z Madarska,tak též přidám ;-)

    30.09.2012 13:49:04

  • Mates
    Mates

    Bujon do gulasu :D Jinak dobrota

    19.09.2012 17:52:10

  • Janina
    Janina

    Opravdu povedený recept, nemá chybu, vřele doporučuji. A to jsem dělala pořádný guláš prvně.

    11.09.2012 15:51:03

  • Izaura
    Izaura

    hospodský guláš..

    Já ho taky dělám pod jiným názvem-šoférský:-). Poprosila mne kamarádka, která žije v Kanadě, že takový se dělal v jedné hospůdce v Ostravě, jestli nevím, jaký to byl. No, tak jsem to zkusila zjistit:-)).

    29.08.2012 14:37:13

  • petr (tecka) prchal
    petr (tecka) prchal

    Výborný gulášek :-)

    29.08.2012 13:55:21

  • rabi7
    rabi7

    fak dobrej!

    Dovolil jsem si tam přidat ještě nějaké houby, orestoval jsem je společně s cibulkou a rozhodně tomu neublížily. Doporučuju!

    19.07.2012 12:33:44

  • David
    David

    Jako zahusťovat amerikou a dávat tam bujon je největší odpor ze všech po lepším zahušťovadle byla vynikající

    15.06.2012 10:57:42

    • Fido
      Fido

      zahušťovat guláš amerikou je skutečně zločin proti lidskosti... používá se chleba;
      "amerika" = kuchař. slang. výraz pro mouku s vodou

      10.10.2012 19:04:52

  • Kudrc
    Kudrc

    Hospodský guláš

    Vynikající, snadné ....

    13.06.2012 22:18:20

  • Izaura
    Izaura

    Bezvadný, krásný gulášek!!!
    Mám dotaz a nevím, kam ho poslat. Moc ráda bych taky přidávala recepty a myslím, že mám co nabídnout, ale vůbec nevím, jak na to. Umím kliknout na Přidej recept, ale pak už je to pro mne španělská vesnice. Přidej aspoň jednu ingredienci...Proč nemůžu napsat suroviny najednou, pak popis jak na to? proč je to tak složité??
    Pokud by mi někdo mohl a chtěl pomoct, tak moc děkuji...na email Hulova.Remkova@seznam.cz
    předem děkuji..

    10.06.2012 18:51:51

  • olí
    olí

    hmh :) luxusní!!! jinej už dělat nebudu!!!

    09.06.2012 22:22:27

  • Míša
    Míša

    není co vytknout!

    23.05.2012 12:47:10

  • luca (tecka) sejkorova
    luca (tecka) sejkorova

    dle tohoto receptu jsem guláš vařila už několikrát a různým strávníkům a všichni byli naprosto spokojený :) Doporučuju

    06.05.2012 20:34:41

  • ceppal1
    ceppal1

    Hospodský gulášek

    Gulášek je výborný, na hotelu jsme dávali jako ingradienci sádlo - cibulka, paprika nové koření, pepř, bobkový list, česnek a jalovec

    18.04.2012 07:28:50

  • Hanibalka
    Hanibalka

    V jednoduchosti je síla.....výbornej gulášek... doporučuji

    17.04.2012 18:48:53

  • Martin
    Martin

    Byl vynikající !!!!!!!!!

    Dělali jsme ho 50 porcí a jen se po něm zaprášilo :-)

    17.04.2012 12:56:32

  • favo
    favo

    Dnes jsem si ho udělal podle receptu a byl dobrý.Jenom příště bez nového koření.Jinak super.

    29.03.2012 20:28:55

  • Ivana
    Ivana

    Vařila jsem tento recept poprvé a opravdu výborná omáčka, jen nechutnala úplně jako guláš. Ale jinak opravdu výborné.

    27.03.2012 14:05:21

  • Evicka
    Evicka

    Guláš jsem dělala poprvé a všem moc chutnal.

    04.03.2012 20:18:47

  • majija
    majija

    Tento guláš jsem vařila poprvé a musím říct, že chutnal báječně....nechápu ty komentáře kolem....takže velké díky za recept, jak ode mne, tak od mého přítele

    25.02.2012 22:37:24

  • evap5
    evap5

    nejlepší guláš jaký jsme zatím jedli. Děkuji

    23.02.2012 17:29:38

  • sasafx
    sasafx

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    17.02.2012 13:30:39

    • sasafx
      sasafx

      výborný gulášek!

      nevím, zda byl obsah nevhodný, nevadí, chtěla jsem jen dodat, že místo masoxu gulášovou kostku a je to! vynikající!

      17.02.2012 13:48:45

    • cindy
      cindy

      Re: vyborny!

      JAK ZÍSKÁM EX EXUS HANDBAND ZPĚT S POMOCÍ SKUTEČNÉHO A EFEKTIVNÍHO SPLAVU OD DR Sunny Jmenuji se Cindy Alex, nikdy jsem si nemyslel, že se znovu usmívám. Můj manžel mě nechal s dvěma dětmi po dobu jednoho roku Myslel jsem, že ho znovu neuvidím, dokud jsem se nestretl s lady jménem Maria, která mi vyprávěla o kouzelníkovi jménem Dr.Sunny, dala mi jeho e-mailovou adresu a číslo mobilního telefonu, kontaktovala jsem ho a ujistil mě, že 48 hodin, můj manžel se vrátí ke mně, Za méně než 48 hodin se můj manžel vrátil a začal prosit o odpuštění, že je to práce ďáblů, takže jsem až dosud překvapen tímto zázrakem, nemohl jsem si představit, ale jakmile kouzlo bylo obsazeno, otěhotněla jsem a porodila mé třetí dítě, pokud potřebujete jakoukoli pomoc od něj, můžete se na něj obrátit prostřednictvím e-mailu: drsunnydsolution1@gmail.com Nebo WhatsApp nebo mu zavolejte: +2349030731985
      .
      Dr.Sunny také léčí:
      1. HIV / AIDS
      2. HERPES 1/2
      3. RAKOVINA
      4. ALS (Lou Gehrigova nemoc)
      5. Hepatitida B
      6. těhotenství

      07.09.2019 11:32:01

  • Milena Rancová
    Milena Rancová

    a kde je koření ?

    Super, vařím ho podobně.
    Jen nějak v popisu nenacházím ten bobkový list a kuličky nového koření :-)

    13.02.2012 15:40:37

  • asopek
    asopek

    Guláš vynikající, jen ten masox všechno pos....... ale recept doporučuji, příště nedávám masox a nehustim (dělal jsem ho ze 3/4 kg masa) ale příště opět podle tohoto receptu. Dobrou chuť

    25.01.2012 21:23:26

  • allena.hola
    allena.hola

    Uvařen, jen bez bobkového listu, vynikající. Guláš ke knedlíku s přidáním cibule, na těstoviny to tolik není.

    25.01.2012 10:00:02

  • Martin"Vito"Corleone
    Martin"Vito"Corleone

    vylepšení

    Guláš je sám o sobě vynikající,ale do základního dušení jsem přidal sušený česnek a nakonec na zahuštění místo mouky zkuste starší chléb který do guláše jen rozdrobte a přilijte menší sklenici piva pro podtrhnutí chuti,

    20.01.2012 10:53:08

  • Martin
    Martin

    Gulášek vaříme, dáme vědět...............

    15.01.2012 18:51:00

  • Tomik
    Tomik

    vyborne

    10.01.2012 08:56:37

  • Janka Staňková
    Janka Staňková

    radši řízek

    ale chlapi,prďte na to,jsou vánoce,tak si dáme řízek se salátem.ja osobně guláše miluju a ráda je vařím.masoxi v kostce nebo jak seto jmenuje nepoužívám,kazí se tim žaludek. a jidlo.jsou to zbytečně vyhozené peníze.Přeji Vám všem krásné a veselé vánoce vývar s knedlíčkama a nudlema bez kostky usušenýho masoxu.hahaha

    20.12.2011 14:52:33

  • kuchařka dědy janíka
    kuchařka dědy janíka

    Hospodský vepřový guláš

    Prosím vás,už těch diskuzí kolem guláše nechte.Zdá se mě,že,co čech,to specialista na guláše.Uvědomte si,že existuje fůra receptů na guláše a pro každého je ten jeho nejleší.Každý člověk má totiž jinou představu o chuti.Musím,ale uznat,že tento je opravdu dobrý.Mám ho zítra k obědu.Zdravím.

    14.12.2011 19:04:35

  • Ivan
    Ivan

    Gulášek je fain ,až na ten masox .... lepší je pravý vývar ... zkuste to

    14.12.2011 17:53:26

  • Zahra 10
    Zahra 10

    Výborný guláš

    Už jsem ho dělala 2x a zítra ho budu dělat opět. Jiný guláš než tento nedělám. Zkusím to tentokrát z hovězího.

    12.12.2011 22:42:39

  • 1Pavlík
    1Pavlík

    Proč někdo dovede tímhle způsobem reagovat jako buran,nikdo netvrdí,že si ho máte dělat.Receptů na guláš je asi 200 minimálně.A vám doporučuji jen ten co vám chutná.Přeji příjemné svátky.

    11.12.2011 17:39:04

  • petr
    petr

    hospodsky veprovy gulas

    mate pravdu klasika,a velmi chutne jidlo

    09.12.2011 09:30:11

  • Langerova
    Langerova

    vynikající a jednoduchý

    Guláš jsem uvařila a je vynikající! Všem co kritizují a vymýšlejí, autor tohoto receptu ten guláš vaří tak jak napsal, tak proč proboha kritizujete ať dá místo toho to nebo ono!!!!! A téma vývar z kostky je už trapný!!!!!! Fakt si myslíte, že vyvařit kosti a vývar naskládat do mrazáku je lepší než ta kostka!!!! Pro běžné vaření přece bujón z kostky není nic hnusného, až bude chtít někdo uvařit pro slavnostní příležitost, budiž, ale když přijdu z práce a chci rychle uvařit, určitě nebudu vyvařovat vývar z kostí a zeleniny, abych ochutila guláš!

    24.11.2011 13:34:29

  • klaun
    klaun

    Hospodský guláš

    Celkem bych souhlasil až na několik zásadních maličkostí. Nesedí mně tam ten bujón a rajčatový protlak, navíc na zahuštění guláše nikdy nepoužívám mouku, ale strouhané chlebové kůrky. Kůrky by měli být z dobře vypečeného chleba aby byly voňavé. Lze si je nastrouhat do zásoby, v suchu vydrží hodně dlouho, a proč do zásoby, to jen proto, že dobře vypečený chléb je v dnešní době unikum sehnat. Zahuštěný guláš kůrkami má mnohem lepší chuť. Mám to vyzkoušené více jak třicetiletou praxí. Místo bujónu doporučuji dobrý vývar z morkových kostí. V případě že je seženete, můžete si vývar udělat do zásoby a v igelitových sáčcích nechat zmrazit na další použití. Pokud budete kosti vařit na vývar, vařte velice pomalu a hodně dlouho, alespoň 3-4 hodiny, vývar musí dostat pravou sílu, což při rychlém vaření nezíská. Z cca 5 kg kostí získám cca 2l vývaru což rozdělím na 4 sáčky. Kosti nesolik a nekořenit, to si uděláte až při dalším zpracování. Je to pracné, ale suprové. Vyzkoušejte a sami poznejte rozdíl v chuti.

    04.11.2011 14:26:39

  • Denisa
    Denisa

    vynikajííící!

    tento guláš dělám už po druhe a je výborný!!! :-)

    04.11.2011 13:53:17

  • blade
    blade

    Diky za napad, jdu to vyzkouset na zitrejsi obed :-)

    03.11.2011 16:51:20

  • sada
    sada

    Super,rychlý a jednoduchý recept.Gulášek jak má být.

    03.11.2011 11:42:26

  • pkotyza
    pkotyza

    dělám guláš podle tohoto receptu už dlouho a je výborný

    30.10.2011 11:51:07

  • ioi
    ioi

    Sprosťáci a prosťáčci jsou jak vidno všude...
    nechte je žít, oni na svá slova jednou dojedou.

    Guláš teď vařím (ještě hodinu) a jsem zvědavý jak bude doma chutnat.
    Děkuji autorovi receptu!!!

    26.10.2011 14:45:51

  • Monty
    Monty

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    20.10.2011 19:49:29

  • Kejtty
    Kejtty

    Tento recept mohu jen doporučit. Opravdu výborný!

    20.10.2011 11:07:49

  • Hrušťa
    Hrušťa

    Nechci vám upírat vaše názory, ale mohli by jste své projevy trochu zkulturnit a umírnit své emoce. Tyto stránky jsou o vaření. Děkuji. Dále také doufám, že se už konečně dočtu jak je ten guláš nejlepší. :-)))

    Citace :
    Jindra Koldů09.09.2011 09:26:40odpovědět
    Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

    Citace :
    kecáš
    mila10.10.2011 10:12:40odpovědět
    Když ti to nechutná tak žer s prasatama možná ti to bude chutnat a neotravuj
    ostatní

    Citace :
    jendamazurek28.09.2011 16:00:26odpovědět
    Jindra Koldů:Ty seš fak velkej Šašek,guláš dělám i z jehněčího,krůtího atd.no z kuřete sem to teda neskoušel.No zamysli se nad sebou než sem něco napíšeš!!!

    Dobrému jídlu zdar.

    12.10.2011 14:17:58

    • gagin
      gagin

      přesně tak chci recept kouknu uvařím a buď dobré a nebo né tak příše to dělat nebudu ,ale abych tu psal ...... to ne! díky autoru za recept

      26.11.2011 13:00:47

  • miška
    miška

    nedělala jsem to z vepřového, ale z muflonního masa a bylo to naprosto luxusní. vynikající recept:)

    11.10.2011 13:25:12

  • sasafx
    sasafx

    Moc dobré!!!

    06.10.2011 18:44:06

  • kuchařka dědy janíka
    kuchařka dědy janíka

    Hospodský vepřový guláš

    Vážení,nevím proč děláte machry a tento guláš neustále kritizujete a navrhujete úpravy.Tento guláš je vynikající a nepotřebuje vaše rady.Uvědomte si,že existuje mnoho obměn ve vaření gulášů a to z různých mas.Já sám mámasi 20 receptů,ale mohu potvrdit,že tento je jeden z nejlepších.

    03.10.2011 16:55:30

  • Jana Heinová
    Jana Heinová

    vepřový guláš dělám je v každé kuchařce,jen tam nedávám bobkový list a nové koření to možná někdy vyzkouším a zahust'uji tak ,že nechám vydusit vodu zapráším moukou osmahnu a pak zaleju horkou vodou a nechám povařit .Dochucuji marjánkou a česnekm.Ještě místo rajského protlaku dávám dvě čerstvá oloupaná rajčátka ,jsou lepší než protlak.

    03.10.2011 13:46:50

  • kamcadlouha
    kamcadlouha

    výborný a jednoduchý guláš

    recept si našel můj 10 ti letý syn a zvládl ho úplně sám :-). Výborný doporučuji všem maminkám...

    03.10.2011 13:27:30

  • hanina
    hanina

    veprovy gulas

    vzdycky je gulas lepsi od chlapa,jenze zenska ho musi nejdriv toho chlapa naucit vari a pak ho ma lepsi,jen ty zacatky

    16.09.2011 21:34:07

  • Jindra Koldů
    Jindra Koldů

    Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

    09.09.2011 09:26:40

    • bob
      bob

      Tak si tam dejte vývar, rajčata a hovězí. Takový hnidopichy mám nejradši. Každej rozumnej člověk pochopí princip a použije suroviny, které má k dispozici, a popřípadě se rozdělí o své zkušenosti. Vy jste jen řekl, že jste buran. To se však nevztahuje k tomuto receptu, že..

      23.09.2011 11:30:41

    • V.
      V.

      Jindra Koldů - ty si kokot, co?
      Teď guláš vařím a oceňuji, že je jednoduchý

      26.09.2011 15:24:31

    • Argo
      Argo

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      28.09.2011 15:04:48

    • mila
      mila

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      10.10.2011 10:12:40

    • pkotyza
      pkotyza

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      30.10.2011 11:47:10

    • mr0ud
      mr0ud

      Re: JindraKoldů

      nejste moc chytrej pane.asi nevíte,o čem guláš je.a nechtěl bych věru žráti šlichty vámi stvořené.

      20.11.2011 12:57:14

    • Tomasek-25
      Tomasek-25

      Mě zaráží co se pánovi nelíbí na bujónu? Asi je zvyklý z obchodů jen na "kostku", ale bujón v pravém významu slova znamená silný masový vývar... a pokud jde o protlak, tak chápu, pán je labužník a je zvyklý asi na rajčatové pasatto (pasatta di podomoro)

      30.11.2011 23:58:41

  • Lutsiie
    Lutsiie

    Gulášek chutnal a skoro na mě žádnej nezbyl :) skvělý recept

    29.08.2011 13:36:45

  • miroslav
    miroslav

    co povídaš,gulašove kořeni je nadherna věc a tam patři,jinak by se nejmenovalo tak jak se jmenuje,,blbečku,,

    19.08.2011 12:08:01

  • skypp
    skypp

    ted jsem guláš dodělal a nemá chybu jdeme ho všichni společně doslova sežrat

    15.08.2011 19:01:18

  • skypp
    skypp

    ted jsem guláš dodělal a nemá chybu jdeme ho všichni společně doslova sežrat

    15.08.2011 19:01:12

  • Nikit17989
    Nikit17989

    gulášek byl opravdu výborný a vypadá to, že ho příteli budu muset vařit pořád :)

    08.08.2011 13:48:16

  • Mario69Lin
    Mario69Lin

    ještě lepší z hovězího

    03.08.2011 13:49:01

  • Mario69Lin
    Mario69Lin

    GOOD!

    03.08.2011 13:48:02

  • jitka
    jitka

    JEZISI !TAK TAKOVYHLE GULAS MILUJU A TO JSEM NA NEJ CHODILA EXTRA DO HOSPUDKY.VCERA JSEM OBJEVILA TENTO RECEPT A HNED VYZKOUSELA.NA DRUHY DEN BYL K OBEDU A REKNU VAM ,ZE TO JE PROSTE PAPANICKO.VYNECHALA JSEM BOBKOVY LIST A NOVE KORENI,ALE NEMA CHYBU LIDICKY!!!!

    12.07.2011 14:37:57

  • 28charlie
    28charlie

    Hospodský vepřový guláš.

    mňam mňam nemá chybu,no prostě když ho vaří chlap.

    10.07.2011 10:13:46

  • kuchařka dědy janíka
    kuchařka dědy janíka

    Guláš je dobrý,zkuste ještě dochutit 5 kuličkami jalovce

    01.07.2011 19:25:03

  • camay
    camay

    Právě ho vařím pro velký ohlas už potřetí..Výborný

    26.06.2011 20:06:03

  • Joely
    Joely

    Prosím potřebovala bych vědět kolik vody na tehlech 6 porcí ? děkuji

    16.06.2011 11:38:37

    • Stix
      Stix

      Re: kolik vody

      vody se přidává takové množství, aby maso bylo zalité max. do poloviny svého objemu a postupně se mírně podlévá; nesmí být ve vodě zcela ponořeno - pak ho vaříte ...
      Na závěr maso vyjměte a podlejte podle toho, kolik chcete omáčky - já to zahušťuji tvrdým strouhaným chlebem (podle množsví tak 2-3 PL) a nechám to na mírném plameni provařit asi 20. min.

      19.06.2011 12:15:34

  • ariel
    ariel

    Ja vubec nevarim, ale jsem dlouhodobe v cizine a sleduju ceske filmy. ted se divam na Letajiciho Cestmira, kde ji gulas, dostala jsem na nej strasnou chut. Tenhle recept byl super, jednoduchy (i pro me coby absolutniho laika) a je to hrozne dobre!!!! DIKY!!!

    05.06.2011 06:03:43

  • bobzbrd
    bobzbrd

    Nebojte se přidat víc česneku!Ten český tomu dodá chuť,ale ten čínský je bez chuti!Zahušťuji zásadně tvrdým strouhaným chlebem!V nejhorším zahustit lehce opraženou moukou.

    21.05.2011 09:56:59

  • Renáta
    Renáta

    Vepřový guláš-zahuštění

    Chci se tedy zetat jak tedy zahustit chlebem neomoukou nebo jak???Moukou je to jiný guláš jak v hospůdkách, kde je děsně výborný!

    16.05.2011 21:13:36

  • Hanka
    Hanka

    Guláš je vinikající a jednoduchý, dala jsem tam 2 lžíce červené papriky a má nádhernou barvu.Cibulka orestovaná vyloženě dozlatova. Moc děkuji. Jinak já osobně zahušťuji nastrouhaným bramborem a trochou chlebové strouhanky, ale to záleží dle zvyklosti.Díky a doporučuji všem.

    07.05.2011 11:49:52

  • paní makaková
    paní makaková

    Tak premiera dopadla dobre, uff. Prave jsem dovarila,voni nadherne, akorat jsem ho musela dochutit velkou davkou gulasoveho koreni. Jinak luxusni!

    01.04.2011 18:00:10

    • Jarouš
      Jarouš

      Re: hospodský guláš

      Skutečně výborný, lze udělat i z hovězího masa zcela stejně, pouze se musí déle dusit. Nechápu však, jak ho může někdo zprasit přidáním gulášového koření, nota bene velké dávky!!!

      05.04.2011 19:19:23

  • Irena
    Irena

    Děkuju za recept..guláš byl výbornej!

    28.03.2011 18:38:55

  • karras
    karras

    Perfekt

    28.03.2011 11:40:53

  • Jirka
    Jirka

    Díky za recept. Jednoduchý a skvělý. Moc nám chutnal.

    24.03.2011 11:08:15

  • Jirka
    Jirka

    Díky za recept. Jednoduchý a skvělý. Moc nám chutnal.

    24.03.2011 11:07:45

  • Daremyth
    Daremyth

    Vynikající

    15.03.2011 11:29:25

  • Jana
    Jana

    Naprosto úžasný recept na mňam guláš...omylem jsem rozmrazila jak vepřové tak kuřecí maso, ale na výsledku to nic nezměnilo, jdu se do něj pustit a konečně ochutnat! :))))

    09.03.2011 13:13:21

  • Oggy
    Oggy

    super

    06.03.2011 15:48:53

  • DeMoN
    DeMoN

    právě ho dělám :-)

    28.02.2011 14:11:18

  • věroslavka
    věroslavka

    Guláš byl opravdu velice chutný,vřele doporučuji.Zatím snad nelepší co sem jedla.

    25.02.2011 18:30:18

  • sudrichpetr
    sudrichpetr

    Supr Špica guláš

    Dobrej recept, mohu doporučit

    18.02.2011 19:52:17

  • paper buy
    paper buy

    http://iresearchpapers.com/about.php

    Looks very tasty. It's a perfect dish for parties.

    13.02.2011 12:39:24

  • trochu7
    trochu7

    hrstka hub je také dobrá

    11.02.2011 13:28:58

  • Lim
    Lim

    výborný recept, doporučuji!!

    06.02.2011 12:07:49

  • Simča
    Simča

    Fakt super, doporučuju a s tím pivem super :-)

    05.02.2011 13:48:58

  • Tlustoch
    Tlustoch

    Perfekto gulášo

    Dobrej a jednoduchej co dodat každopádně UVAŘIT!

    25.01.2011 11:43:44

  • alvapavoksarij
    alvapavoksarij

    super recept

    Výbornej gulášek. Už ho jdu vařit podruhé a moc se na něj těším.

    Při prvním vaření jsem měla masíčko měkoučké už po hodině vaření.

    24.01.2011 18:10:50

  • pantaska12
    pantaska12

    Papiňák nebo hrnec?

    Dobry den!:) Tento recept mě vezmi zaujmul, jen nevím jestli 1,30hodinu se ma vařit v normalnim hrnci cca na sedmičku a nebo v papiňáku... jen přeci je to rozdil... Prosim pomozte mi!:) jsem začátečnice:(

    20.01.2011 22:13:45

    • m
      m

      Re: Papiňák nebo hrnec?

      V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

      21.01.2011 17:14:36

    • m
      m

      Re: Papiňák nebo hrnec?

      V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

      21.01.2011 17:15:12

  • Zdeněk J
    Zdeněk J

    Parádička....

    Utahanej po šichtě jsem chtěl udělat manželce radost a zafrajeřit jak "my" chlapáci umíme guláš. Bezva recept, vůně plnej barák, podlil jsem maso plzničkou a cibule jsem dal stejně jako masa. Parádně to zahustila. Doporučuji přikusovat čerstvý chléb a poslouchat u toho Metallicu......díky za recept

    18.01.2011 11:04:25

    • luxusní záležitost...
      luxusní záležitost...

      Re: Parádička....

      naprosto s Vámi souhlasím,jen škoda,že jsem si příspěvek přečetl už při vaření,takže na plzínku bohužel nedošlo,ale příště jí dám více prostoru : )
      jinak super recept!!!

      22.01.2011 11:49:49

  • Martina
    Martina

    Skvělý recept,

    chutný guláš. Díky.

    14.01.2011 15:51:15

  • venna.1
    venna.1

    mocccccccc dobry recept

    tak sem to skusil a povedlo se je to výborny šišku knedliku sem sjel nevydržel sem do druhého dne

    08.01.2011 19:42:10

  • František
    František

    Zkuste podlejvat černym pivem. Je to super.

    07.01.2011 19:48:22

    • Adam
      Adam

      Presne tak!
      I pres svou sladkou chut, cerne pivo doda hutnejsi, jakoby masovejsi chut. Hodi se i do tradicniho hoveziho gulase. Navrch pekne na tenke platky cibulka...mmmm
      Madarsky gulas je vynikajici, ale neni nic lepsiho nez nas cesky!

      25.01.2011 18:55:00

  • Jirka3108
    Jirka3108

    Snad bude chutnat

    Guláš jsem právě dovařil, snad bude chutnat (mě teda chutná) Jen jsem nepochopil, jak ho mám stihnout za 1h15min. když mám maso 1h30min. dusit .. :-))
    Jinak je to ale bez chybičky, uvidíme zda pochválí i manželka až přijede z práce .. :-)

    04.01.2011 13:02:02

  • 5pmp
    5pmp

    Konečně normální recept.

    26.12.2010 14:05:19

  • falton
    falton

    výbornej...

    opravdu výbornej guláš,žádné složité kombinace surovin a koření,všechno v jednom hrnci a za hodinu a půl hotovo,za občasného míchání...měl jsem úspěch,kamarádka valila oči,jakej jsem kuchař!!!

    21.12.2010 18:32:52

  • Lucka
    Lucka

    Můj první guláš byl právě tenhle a byl výborný, zahušťovala jsem bramborou a pak ještě trochou chleba, ale je pravda, že je potřeba propasírovat, protože slupičky z feferonky a kousky rozmočeného chleba nejsou chuťově ani esteticky zrovna příjemné. Měla jsem z vaření guláše strach, ale díky Vašemu receptu jsem zjistila, že to není žádná věda a všichni se olizovali a přidávali si :)

    13.12.2010 21:08:45

  • behalter
    behalter

    nic jineho me nezbylo nez si uvarit ponevadz manzelka v porodnici gulas se povedl akorat jsem ho neudelal pikantni ale kdyz varim tak nejradsi gulase a omacky a podle maminejch receptur dodavam vzdy trochu horcice ma to pak takovy smrnc a na zahusteni pridavam i mleko. No co dodat kuchar nejsem ale manzelka me to pochvalila a nase druha dcera jinak obycejne mlsna 7 leta to v pohode snedla a jeste chtela pridat dnes jsem opet varil podle vasich receptu jatrovou omacku a uz se na ni tesime je hotova a povedla se

    11.12.2010 12:13:42

  • kropo
    kropo

    heh a cedit to bude stangast?

    11.12.2010 01:02:00

  • WEJR
    WEJR

    Výborný gulášek

    Tak dobrý guláš jsem ještě neměl. Za posledních 14 dní ho dělám už po třetí.

    27.11.2010 10:55:06

  • werama
    werama

    Vyborny recept

    Vyborny gulas. A dobre napsany recept, jsem teprve zacatecnice a na takovyhle jidla jsem si celou dobu moc netroufala, ale zkusila jsem a nelituju. Fakt super.

    23.11.2010 15:47:49

  • tejinka090
    tejinka090

    Mňááááááááááááá ááááámka

    22.11.2010 14:52:16

  • palmbeach
    palmbeach

    výborný gulášek,akorát jsem improvizovala se sušeným česnekem,ale bohatě to stačilo

    20.11.2010 12:52:38

  • p.jelinkova
    p.jelinkova

    Ještě dovářím, ale vypadá být fakt dobrý. I chuťově, jednoduchý a stručný recept. Fajn :) Jinak já dávám do guláše stejný poměr cibule : maso.

    10.09.2010 22:36:42

  • p.jelinkova
    p.jelinkova

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    10.09.2010 22:34:54

  • EEEEMAIL
    EEEEMAIL

    Moc dobré!

    Moc dobré guláš se povedl:-)

    07.09.2010 22:46:22

  • jirka
    jirka

    souhlasim ze vsim co ste tak napsali a spou paprikou dobry ale kapie je malinko lepsi doporucuji skuste to

    24.07.2010 15:15:01

  • Jaruša
    Jaruša

    Fakt dobrý

    Vždy jsem dávala přednost hovězímu guláši, ale díky tomuto receptu jsem zjistila, že i vepřový guláš mi může chutnat. Pro velký úspěch ho vařím už podruhé.

    08.06.2010 21:31:57

  • Blunder
    Blunder

    Souhlasím, že je to super recept, já jen přidávám ještě na proužky nakrájenou čerstvou papriku....

    26.05.2010 18:03:02

  • Hiram
    Hiram

    Nejlepší guláš co jsme udělali

    Dřív jsme používali jen koření do guláše, ale takhle to je mnohem lepší.

    11.04.2010 12:09:39

  • Mrnjous
    Mrnjous

    výborný gulášek, naprosto bez chyby :)

    05.03.2010 09:57:57

  • skamelka
    skamelka

    Guláš moc nemusím, ale přítel už dlouho naléhal, tak jsem ho uvařila a snad poprvé v životě mi opravdu chutnal. Díky moc. Akorát bych chtěla říct, že místo všeho koření, jsem koupila koření do guláše a je to mnohem jednodušší na přípravu, myslím si že pro začátečníky, jako jsem já, je koření do guláše výborná věc.

    04.03.2010 08:25:00

  • ivannka
    ivannka

    takhle dělám guláš normálně.jen dávám stejně masa i cibule a té kolikrát i více.

    01.03.2010 17:23:48

  • Smekal Aleš
    Smekal Aleš

    Mužu řict že super napsaný recept,stručný ale výstižný zvlášť protoho kdo guláš nikdy v životě nedělal.gulaš se mi poved a šmakujou si všeci.dík

    17.02.2010 10:16:51

Nalezeno receptů: 287

Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.