reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 144×

    4,6 1144
  • 1 h 15 min

  • 266×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 301
    • Honza
      Honza

      Tohle mě dokáže vytočit. Kdo sem asi tak zajde a řeší nějakej recept? Pohlreich?
      KDE JE V POPISU PŘÍPRAVY "CELÉ NOVÉ KOŘENÍ" A "BOBKOVÝ LIST"? !!! To jako člověk , kterej se učí vařit má vědět jak? To tam mám vrznout jako kdy? To není poprvé co v soupisu surovin je několik ingrediencí, které v popisu přípravy nejsou zmíněny!!!

      10.10.2012 17:07:02

    • Pett
      Pett

      Už jsem kdysi podobný dělal a byl výborny.Dnes jdu opět na něj,mám přivezenou nějakou paprikovou pastu do guláše z Madarska,tak též přidám ;-)

      30.09.2012 13:49:04

    • Mates
      Mates

      Bujon do gulasu :D Jinak dobrota

      19.09.2012 17:52:10


    • Janina
      Janina

      Opravdu povedený recept, nemá chybu, vřele doporučuji. A to jsem dělala pořádný guláš prvně.

      11.09.2012 15:51:03

    • Izaura
      Izaura

      hospodský guláš..

      Já ho taky dělám pod jiným názvem-šoférský:-). Poprosila mne kamarádka, která žije v Kanadě, že takový se dělal v jedné hospůdce v Ostravě, jestli nevím, jaký to byl. No, tak jsem to zkusila zjistit:-)).

      29.08.2012 14:37:13

    • petr (tecka) prchal
      petr (tecka) prchal

      Výborný gulášek :-)

      29.08.2012 13:55:21

    • David
      David

      Jako zahusťovat amerikou a dávat tam bujon je největší odpor ze všech po lepším zahušťovadle byla vynikající

      15.06.2012 10:57:42

      • Fido
        Fido

        zahušťovat guláš amerikou je skutečně zločin proti lidskosti... používá se chleba;
        "amerika" = kuchař. slang. výraz pro mouku s vodou

        10.10.2012 19:04:52

    • Milena Rancová
      Milena Rancová

      a kde je koření ?

      Super, vařím ho podobně.
      Jen nějak v popisu nenacházím ten bobkový list a kuličky nového koření :-)

      13.02.2012 15:40:37


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.