reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 145×

    4,6 1145
  • 1 h 15 min

  • 266×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 301
    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Souhlasím, jenom barbar cpe do guláše bujon. A zahustit moukou, rozkvedlanou ve vodě? Jedli jste někdy opravdový guláš? Třeba od babičky? Tak tohle žádná pořádná hospoda nikdy neviděla. Hospodský guláš se vaří z výpeku z kostí a šlach, které jsou stále k dispozici v troubě.Guláš se má dělat pomalu a s láskou. Pokud chcete rychlovku k večeři, uvařte si nudle s mákem.

      25.11.2015 00:41:52

      • mr0ud
        mr0ud

        Re: Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

        pokud ve IV. cenové skupině v hospodě čekáte výpek z kostí a šlach,tak jste dost najivní človíček:o)

        17.12.2015 09:39:01

    • Terez
      Terez

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Mňam, díky moc za recept. Zrovna sem ho uvařila a je skvělej, zítra bude luxusní :-)

      24.10.2015 20:27:19


    • vendy
      vendy

      jestli muzu poradit tak je dobře nechat maso na cibuli nejdříve vydusit na tuk a pak sudndat z plotynky,pridat ml.papriku,zalit horkou vodou a dat dusit.Take pridavam cely pepr,asi 8 kulicek,nového koreni tak3,ale to je podle chuti každého z nas.

      20.10.2015 06:33:08

    • Mahoja Kotyč
      Mahoja Kotyč

      Do guláše chemický masový bujón???

      Neuvěřitelná prasárna :-(.

      19.09.2015 20:33:45

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Chci poděkovaz za tento recept. Hodnotím kladně, sobotní obídek se povedl. Nechám uležet do zítřka.

      18.09.2015 20:30:09

    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem si dneska uvařil tenhle guláš na chalupě v zapadákově, ale vzhledem k tomu, že tam jsou poněkud polní podmínky a sámoška daleko, tak jsem si ho jako ten barbar uvařil z vepřový konzervy. :) A musím říci, že mi i přesto velice chutnal. Přihustil jsem to ještě čerstvou paprikou.

      22.08.2015 16:15:21


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.