reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 112×

    4,6 1112
  • 1 h 15 min

  • 261×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 690 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 929 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 744 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 586 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 734 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 292
    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem si dneska uvařil tenhle guláš na chalupě v zapadákově, ale vzhledem k tomu, že tam jsou poněkud polní podmínky a sámoška daleko, tak jsem si ho jako ten barbar uvařil z vepřový konzervy. :) A musím říci, že mi i přesto velice chutnal. Přihustil jsem to ještě čerstvou paprikou.

      22.08.2015 16:15:21

    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem včera udělal podle tohoto receptu guláš a nic co bych vytknul, je moc dobrý a jednoduchý jediné co jsem udělal že jsem nezahušťoval jíškou ale nastrouhal jsem kůrku od chleba a dal tolik cibule co masa, Vynikající Děkuji! :))

      14.04.2015 11:17:45

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Dneska budu zkoušet Váš guláš a jistě bude fajn,díky.

      27.03.2015 12:46:36


    • Peter
      Peter

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      EŠTE že ste tu diskusiu zvrhli na národnostnú otázku. Nechcem sa zvrhnúť na vašu úroveň len si myslím o vás svoje. Bohužiaľ pán Rebríček ma pravdu o tom guláši. Samozrejme vy si zo môžete variť po svojom, len treba zobrať na vedomie aj názor druhého, a nie ho hneď urážať.. on tam nič o čechoch nič nenapísal, takže sa čudujem vašim reakciám, ale to asi bude v niečom inom. Keď ukażete ten svoj recept nejakému vášmu poľovníkovy verím že dá za pravdu Petrickovy a nie vám. Ale podstatné je ze vam ten váš guláš chuti , na niečom inom nezáleží. Zdravim všetkých normálnych ľudí ktorý vedia prijať aj názor iného. A je jedno či je to Čech alebo Slovák

      30.01.2015 11:14:07

    • broskvi
      broskvi

      Tlakový hrnec

      Píšete, že maso by se mělo dusit zhruba 1,5hodiny.
      Mohu se zeptat, jak dlouho by asi to trvalo v tlakovém hrnci?
      Děkuji za radu.

      20.01.2015 15:01:10

    • alenab
      alenab

      jsem uvařila téměř podle receptu - jen cibule jsem osmažila polovinu a druhou polovinu dala až na orestované maso. Pro zvýraznění chuti jsem přidala Bohatou šťávu Knorr na tmavá masa - 1 kelímek, Díky cibuli jsem tentokrát nemusela guláš zahušťovat, ale pokud je potřeba, zahušťuji tmavou instantní jíškou Knorr.

      20.01.2015 08:29:03

    • jenda  (byv. hotelovy sefkuchar v.v.)
      jenda (byv. hotelovy sefkuchar v.v.)

      ... blivanec "na entou"

      ... blivanec "na entou" !, ... libi se mi ovsem, ze "cechuni ci ciskove" takovou splacanou "slichtu" dokazi schlamstnout a jeste to splachnout vyhaslym pivem !

      16.01.2015 01:36:41


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.