reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 126×

    4,6 1126
  • 1 h 15 min

  • 263×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 293
    • Radek
      Radek

      Udelal jsem je výborný.A ještě lepší je když cibuli osmahnete na špeku.

      16.06.2019 22:34:27

    • kamil
      kamil

      dotaz na možství

      pokud by něgdo poradil,.Recept na deset porcí,kolik potom vody na zalití a to první zalití na podušení ,studenou nebo vřelou vodu.Jaká by potom měla být porce masa. Rodělit podle váhy,nebo je to na kusy.Díky .

      19.04.2019 14:23:09

      • Honza
        Honza

        Re: dotaz na možství

        Trojčlenkou, pane, trojčlenkou.

        24.05.2019 21:25:06


    • Simona
      Simona

      Každý ma svůj recept,to je jasný a hlavně je tam napsaný hospodský guláš,ten.vždy byl jiný než opravdový co se dělá doma ,a hlavně když se ti nelíbí český recepty tak se koukej na slovenské ,a nekecej blbosti

      18.04.2019 11:40:19

    • Dadulka
      Dadulka

      Každý má jiný chutě,proto neodsuzujte jiné recepty než jste zvyklí.Najděte si ten svůj a nekritizujte co jiným chutná.

      27.10.2018 19:12:01

    • Lada
      Lada

      Guláš je výborný... Ohledně zahuštění tak dávám cibule trochu více než masa a vařil ho tak 4 hodiny aby se maso rozpadlo... Pak je husty az az ��

      03.09.2018 20:28:57

    • kaplicka
      kaplicka

      Vynikající! Doporučuji!

      22.08.2017 12:12:03

    • milanbalog014
      milanbalog014

      Hospodarsky gulas a cesneku

      Je to velmy snadne ale prece madarska kuchine je velmy hutna

      10.08.2017 08:55:15


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.