reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • věroslavka
      věroslavka

      Guláš byl opravdu velice chutný,vřele doporučuji.Zatím snad nelepší co sem jedla.

      25.02.2011 18:30:18

    • sudrichpetr
      sudrichpetr

      Supr Špica guláš

      Dobrej recept, mohu doporučit

      18.02.2011 19:52:17

    • trochu7
      trochu7

      hrstka hub je také dobrá

      11.02.2011 13:28:58


    • Lim
      Lim

      výborný recept, doporučuji!!

      06.02.2011 12:07:49

    • Simča
      Simča

      Fakt super, doporučuju a s tím pivem super :-)

      05.02.2011 13:48:58

    • Zdeněk J
      Zdeněk J

      Parádička....

      Utahanej po šichtě jsem chtěl udělat manželce radost a zafrajeřit jak "my" chlapáci umíme guláš. Bezva recept, vůně plnej barák, podlil jsem maso plzničkou a cibule jsem dal stejně jako masa. Parádně to zahustila. Doporučuji přikusovat čerstvý chléb a poslouchat u toho Metallicu......díky za recept

      18.01.2011 11:04:25

      • luxusní záležitost...
        luxusní záležitost...

        Re: Parádička....

        naprosto s Vámi souhlasím,jen škoda,že jsem si příspěvek přečetl už při vaření,takže na plzínku bohužel nedošlo,ale příště jí dám více prostoru : )
        jinak super recept!!!

        22.01.2011 11:49:49

    • František
      František

      Zkuste podlejvat černym pivem. Je to super.

      07.01.2011 19:48:22

      • Adam
        Adam

        Presne tak!
        I pres svou sladkou chut, cerne pivo doda hutnejsi, jakoby masovejsi chut. Hodi se i do tradicniho hoveziho gulase. Navrch pekne na tenke platky cibulka...mmmm
        Madarsky gulas je vynikajici, ale neni nic lepsiho nez nas cesky!

        25.01.2011 18:55:00


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.