reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 285
    • Tomik
      Tomik

      vyborne

      10.01.2012 08:56:37

    • Janka Staňková
      Janka Staňková

      radši řízek

      ale chlapi,prďte na to,jsou vánoce,tak si dáme řízek se salátem.ja osobně guláše miluju a ráda je vařím.masoxi v kostce nebo jak seto jmenuje nepoužívám,kazí se tim žaludek. a jidlo.jsou to zbytečně vyhozené peníze.Přeji Vám všem krásné a veselé vánoce vývar s knedlíčkama a nudlema bez kostky usušenýho masoxu.hahaha

      20.12.2011 14:52:33

    • kuchařka dědy janíka
      kuchařka dědy janíka

      Hospodský vepřový guláš

      Prosím vás,už těch diskuzí kolem guláše nechte.Zdá se mě,že,co čech,to specialista na guláše.Uvědomte si,že existuje fůra receptů na guláše a pro každého je ten jeho nejleší.Každý člověk má totiž jinou představu o chuti.Musím,ale uznat,že tento je opravdu dobrý.Mám ho zítra k obědu.Zdravím.

      14.12.2011 19:04:35


    • Ivan
      Ivan

      Gulášek je fain ,až na ten masox .... lepší je pravý vývar ... zkuste to

      14.12.2011 17:53:26

    • Zahra 10
      Zahra 10

      Výborný guláš

      Už jsem ho dělala 2x a zítra ho budu dělat opět. Jiný guláš než tento nedělám. Zkusím to tentokrát z hovězího.

      12.12.2011 22:42:39

    • 1Pavlík
      1Pavlík

      Proč někdo dovede tímhle způsobem reagovat jako buran,nikdo netvrdí,že si ho máte dělat.Receptů na guláš je asi 200 minimálně.A vám doporučuji jen ten co vám chutná.Přeji příjemné svátky.

      11.12.2011 17:39:04

    • petr
      petr

      hospodsky veprovy gulas

      mate pravdu klasika,a velmi chutne jidlo

      09.12.2011 09:30:11

    • Jindra Koldů
      Jindra Koldů

      Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

      09.09.2011 09:26:40

      • mr0ud
        mr0ud

        Re: JindraKoldů

        nejste moc chytrej pane.asi nevíte,o čem guláš je.a nechtěl bych věru žráti šlichty vámi stvořené.

        20.11.2011 12:57:14

      • Tomasek-25
        Tomasek-25

        Mě zaráží co se pánovi nelíbí na bujónu? Asi je zvyklý z obchodů jen na "kostku", ale bujón v pravém významu slova znamená silný masový vývar... a pokud jde o protlak, tak chápu, pán je labužník a je zvyklý asi na rajčatové pasatto (pasatta di podomoro)

        30.11.2011 23:58:41


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.