reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • ferenc (tecka) cernoch
      ferenc (tecka) cernoch

      muj první guláš

      Dobrý stručný recept a výsledek tedy jestli umíte číst je perfektní mňam:)

      18.02.2013 13:11:43

    • Harynda
      Harynda

      Vařili jsme s ženou 100 porcí , naprosto skvělýýýý !!!!! Děkuji !!!!

      12.02.2013 20:23:23

    • nikakola
      nikakola

      Poprvé jsem vařila guláš a musím říct, že většina lidí to nepoznala :) děkuji za výborný recept.

      12.02.2013 10:03:49


    • karl
      karl

      teda v guláši se bez bobkovýho listu, a novýho koření, klidně obejdu.
      ale to, ču tu písa pan petricek svedčí o jedom. varenie videl z rýchlika, a bola hmla.....

      09.02.2013 14:31:39

    • Zuzna
      Zuzna

      Nejsem zadna kucharka

      ale tenhle se teda povedly na jednicku s hvezdickou! Dekuji. Manzel to malem obrecel :))

      04.02.2013 19:19:14

    • Žanet
      Žanet

      Byl dobrý!! :-)

      26.01.2013 12:42:05

    • rem-ludmila
      rem-ludmila

      dobrý guláš

      Recept je jak má být, jen ho dělám jedině na sádle a papriku dám až se maso zatáhne a taky když mám dám kousek hovězího je pak ještě lepší .Zahuštuji polohrubou moukou nebo chlebem .

      17.01.2013 12:11:06

    • Gabča
      Gabča

      guláš jsem dělala poprvé a musím říct, že se povedl. Takže supr :)

      16.01.2013 16:40:04

    • lumik
      lumik

      u nas v restauraci kde jsem v mladi varila se nerikalo amerika,ale kvasek,jenze gulas se restoval do tuku a zaprasoval moukou(spravny kucharsky postup),nebo se pouzila jiska,kvasek ne,dobre jsou i gulase zahustene strouhanym ne mixovanym chlebem,pan ze slovenska si navsiml,ze racept neni na kotlikovy gulas,ten se u nas moc nevari

      13.01.2013 15:36:04

    • colombo
      colombo

      Kdy bobkový list a nové koření ?

      Já guláš vždy konzumuji až druhý den (je nejlepší), a v tom případě stačí zmíněné koření dát klidně 20 min. před koncem, i tak se do druhého dne v jídle jeho chuť rozvine.

      31.12.2012 04:00:32


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.