reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 125×

    4,6 1125
  • 1 h 15 min

  • 263×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 739 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 979 hodnocení

Sběr černého bezu

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 794 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 293
    • Klothylda
      Klothylda

      Za to mistři od nás s vaším jazykem a slovníkem nám dělají reklamu! Jestli takhle vaříte doma, slovo guláš byste si neměli brát do úst!

      13.04.2014 15:29:37

    • rasovskym
      rasovskym

      Velice chutný! Vřele doporučuji...vaříte sice 2 hodiny, ale vyplatí se to.

      05.04.2014 11:31:55

      • Daniela
        Daniela

        Zítra ho budu vařit, snad se podaří.

        05.04.2014 20:25:29


    • Lubor
      Lubor

      Možnost úpravy

      U vepřového guláše, který se vaří zpravidla kratší dobu než hovězí guláš, nemusí dojít k úplnému rozvažení cibule, i když je jemně nasekaná. Ta potom plave na hladině. Před zahuštěním lze plovoucí kousky cibule sebrat cedníkem do připravené nádoby a v té tuto hmotu rozmixovat tyčovým mixerem. Celé to zpět nalít go hrnce s gulášem. Částečně to guláš i zahustí a nemusí se potom tolik zahušťovat jinými ingrediencemi.

      04.04.2014 01:01:45

    • petr
      petr

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      guláš je výborný

      28.03.2014 18:41:13

    • Ajka
      Ajka

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Guláš je výborný. Vařím ho ráda, chutná celé rodině. Někdy občas přidám fazole pro zpestření. Ale každému jak chutná ;)

      12.02.2014 12:35:40

    • Kristína
      Kristína

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      A na zítra je uvařeno....je výborný,jen jsem nedávala bujon,ale co chuť to názor a protlak také nebyl a ničemu to nevadí :)

      02.02.2014 20:41:02

    • Milan
      Milan

      Hospodský guláš

      Já bych si guláš bez marjánky ani nedovedl představit Ale proti gustu žádný dišputát Někomu chutná to a druhému ono. Ale k čemu takovéhle diskuze. Nechme to koňovi.

      13.01.2014 14:12:28

    • pája
      pája

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Čtu ty komentáře a je to hrůza, co tu píšete.jen hloupý člověk může psát, takove hlouposti.jak může někdo někomu nadávat za postup.ten guláš je výborný a každý člověk vaří podle své libosti a chuti, nejsme na soutěži ve vaření.kdo ma blbí kleci na postup a ingredience, tak ať to nečte e nevari.četla jsem ten hloupí komentár od p patricka.když jste tak dokonalý kuchař, všechno víte a znáte,tak nevím proč tu listujete.

      30.12.2013 11:28:58

    • Dandalf
      Dandalf

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem zkusil recept na guláš co je výše v receptu akorát jsem vynechal kostku bujonu, která mi přišla zbytečná, výsledek je dobrý, myslím že ho zkusím znovu a postupně si ho vyladím ku obrazu svému. Co píše Petříče ze Slovenska je sice pravda, ta jeho receptura odpovídá maďarskému originálu, ale myslím, že je to mnoho povyku pro nic.
      Moje matka dělá guláš úplně jinak, babička ho dělala taky jinak a spolubydlova teta taky, tak o co jde? Tohle pohoršování by bylo na místě v restauraci, kde by člověk dostal tenhle vepřovej místo maďarskýho originálu ;)

      26.11.2013 23:38:17


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.