reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 145×

    4,6 1145
  • 1 h 15 min

  • 266×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 301
    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Guláš je dobrý. Zvládne i začátečník

      10.07.2013 10:30:59

    • Anndulik
      Anndulik

      Tak tento guláš sme doma uvařili..a byl fakt luxusní fakt..mooooc mnamka..můžeme vřele doporučit..:-)

      09.07.2013 20:45:36

    • Kristýna
      Kristýna

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Také můj první guláš a moc nám chutnal :-) Díky za recept..

      12.06.2013 16:27:34


    • Lenča
      Lenča

      Můj první gulášek a výborný :) dávala jsem sice všechno by očko, ale i tak. Dost srozumitelné i pro neumy :P

      03.06.2013 17:35:06

    • mivy
      mivy

      Komentovat tady nesmyslama a machrovat,to by vam slo vsem.hazet rozumy,jako jalovinky do veproveho gulase,pokud vim,davaji se do zverinoveho,bavite se jak prerazit zasmradle maso,jestli octem,nebo hypermanganem,normalni clovek takove maso vyhodi.sto lidi,sto chuti a sto receptu,tak az sem date svuj recept,pak tady hazejte rozumy a hodnotte!!!k nazvu "hospodsky gulas" se recept krasne hodi a nevidim nic spatneho na jeho slozeni

      04.05.2013 13:43:48

    • Kenny
      Kenny

      Borec tam zapomel v ktere fazi pridat nektere koreni takze pozor.. Navic podle receptu mate pridat horkou vodu a pak zahustit moukou.. Pokud mate gulasek dost husty tak nic z toho nedelejte, jen jidlo zbytecne zatizite.

      03.05.2013 20:05:49

    • Nemo
      Nemo

      Zběžně k věci..

      Vážení, pár poznámek:
      - zahušťovat amerikou (kváskem, říkejte tomu jak chcete) je prasárna, styděl bych se to někam napsat jako návod
      - přidat do jídla nějakou glutamátovou sra*ku typu bujon v kostce je zvířeckost
      - názor, že se majoránkou maskuje zkažené maso je mimo, maso se myje v octu, když je moc "jeté" tak v hypermanganu a smrad se schovává česnekem, ten přetluče všechno :)

      30.03.2013 22:07:04

    • Lidy
      Lidy

      Guláše vařím i pro větší společnost a mlsné myslivecké jazýčky hodnotí vždy kladně. Dávám všechny ingredience uvedené v tomto receptu, zahušťuji strouhaným chlebem, přidávám stopku rumu. Při přípravě z divočiny ještě trochu mletého jalovce. Faktem je, že čím víckrát ohřívaný, tím je lepší. A bezva je skutečnost, že příloh k němu se dá použít neomezeně, i když voňavý měkký chlebíček je bez konkurence.

      06.03.2013 11:18:04

    • klaun
      klaun

      Zahušťování guláše chlebem

      Tak máte pravdu, guláš bych chlebem nikdy nezahušťoval, je to naprostá barbařina. Pokud je potřeba guláš zahustit, tak vždy používám najemno nastrouhanou propečenou chlebovou kůrku. Nikdy nepoužívám chlebovou střídku.
      Každý má něco oblíbeného a proto nikomu nevnucuji svůj postup, maximálně mohu doporučit vyzkoušet. Chuťově je to naprosto o něčem jiném, než při zahuštění střídkou chlebovou.

      05.03.2013 11:43:36

    • zuzim62
      zuzim62

      Hospodský vepřový guláš

      Tento guláš je výborný .Děkuji

      03.03.2013 10:26:37


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.