reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • Ladali
      Ladali

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Gulášek byl skvělý, moc chutnal, děkuji za recept.

      09.01.2016 14:45:13

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Souhlasím, jenom barbar cpe do guláše bujon. A zahustit moukou, rozkvedlanou ve vodě? Jedli jste někdy opravdový guláš? Třeba od babičky? Tak tohle žádná pořádná hospoda nikdy neviděla. Hospodský guláš se vaří z výpeku z kostí a šlach, které jsou stále k dispozici v troubě.Guláš se má dělat pomalu a s láskou. Pokud chcete rychlovku k večeři, uvařte si nudle s mákem.

      25.11.2015 00:41:52

      • mr0ud
        mr0ud

        Re: Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

        pokud ve IV. cenové skupině v hospodě čekáte výpek z kostí a šlach,tak jste dost najivní človíček:o)

        17.12.2015 09:39:01


    • Mahoja Kotyč
      Mahoja Kotyč

      Do guláše chemický masový bujón???

      Neuvěřitelná prasárna :-(.

      19.09.2015 20:33:45


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.