reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • kaplicka
      kaplicka

      Vynikající! Doporučuji!

      22.08.2017 12:12:03

    • milanbalog014
      milanbalog014

      Hospodarsky gulas a cesneku

      Je to velmy snadne ale prece madarska kuchine je velmy hutna

      10.08.2017 08:55:15

    • Jarin Rukavica
      Jarin Rukavica

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      To snad ne, kdo může dat do jídla takový glutamátový jed, jako je bujon. Hlavně mám v guláši maso, proč bych tam měl cpát bujon. Ani do buřt-guláše bych to nedal, vlastně nikam.

      30.06.2017 10:32:40


    • venca pro cizí Václav
      venca pro cizí Václav

      Hospodský guláš

      Podle mého..do guláše chleba samozřejmě patří..ale co člověk to jiný názor..jiné zvyky..jiné chutě..tak se lidi nehádejte..� nebo Vám praskne cévka a při nejlepším budete tahat nohu�..bane� já se dostal na týhle stránky jen z duvodu..že manželka dneska šla za servírku na jednu akci..a před chvílí Jí volali ať vezme sůl,že je guláš sladký � chiii...tak sháním jen nějaký fígl jak tu sladkost prikrejt..ikdyž si osobně myslím že ani solí ani ničím jiným to nepůjde � ale když někdo budete vědět..předem dik..mějte se hezky lidičky �.

      21.01.2017 19:30:10

    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      MAXIMÁLNÍ SPOKOJENOST! :--))

      dělala jsem vepřový guláš poprvé a tenhle byl VYNIKAJÍCÍ! :--)) za mě velká spokojenost, super recept.. jednoduchý a VÝBORNÝ prostě! :--) moc děkuji! určitě udělám tento gulášek zase! :--)) dávám palec hore! B-)

      14.11.2016 20:06:31

    • charrid
      charrid

      Dobrý a za půl hodiny

      Tak jsem jel podle receptu jenomže místo hodinu a půl jsem to dělal 20 minut v papiňáku. Zahustil jsem Knor jíškou jinak žádné jiné změny vyšlo to perfektní, lepší než hospoda. Jo ten papiňák jsem upravil na tlak 1atm místo obvyklého 0,7 takže teplota asi 130°C.

      08.11.2016 21:08:29

    • Fnk
      Fnk

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Naprosto super,opravdu vyborne. Udelal jsem k tomu knedlik.Diky za recept.

      06.10.2016 16:56:00

    • Karel P.
      Karel P.

      Vynikající gulášek. Díky za recept.

      21.06.2016 09:44:33

    • mara1982
      mara1982

      Dobry recept, ale...

      Nerval bych tam zadne bujony, kdyz chcete vyraznejsi chut, dejte si do toho vyvar. No a 6 kulicek noveho koreni se mi zda trochu moc, ja bych dal max 2.

      12.10.2015 20:05:32

      • zuko
        zuko

        Re: Dobry recept, ale...

        a o tom to právě je - dala bych vývar, ale když přiletím z práce, gulášek chci k večeři pro rodinu, která již čeká hladová, nemohu se ještě vařit 4 hodiny s vývarem, aby byl takový jako má být. Proto si taky pomáhám bujonem - používám Knorr bohatý bujon ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, podle toho, který se hodí - jsou bez glutamátu, konzervantů a přidaných barviv, čili bez chemie - nestydím se za to a nám chutná. a mně se nezdá 6 kuliček nového koření hodně, taky tak dávám.

        13.10.2015 09:38:02


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.