reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • jirka
      jirka

      souhlasim ze vsim co ste tak napsali a spou paprikou dobry ale kapie je malinko lepsi doporucuji skuste to

      24.07.2010 15:15:01

    • Jaruša
      Jaruša

      Fakt dobrý

      Vždy jsem dávala přednost hovězímu guláši, ale díky tomuto receptu jsem zjistila, že i vepřový guláš mi může chutnat. Pro velký úspěch ho vařím už podruhé.

      08.06.2010 21:31:57

    • Blunder
      Blunder

      Souhlasím, že je to super recept, já jen přidávám ještě na proužky nakrájenou čerstvou papriku....

      26.05.2010 18:03:02


    • Hiram
      Hiram

      Nejlepší guláš co jsme udělali

      Dřív jsme používali jen koření do guláše, ale takhle to je mnohem lepší.

      11.04.2010 12:09:39

    • Mrnjous
      Mrnjous

      výborný gulášek, naprosto bez chyby :)

      05.03.2010 09:57:57

    • skamelka
      skamelka

      Guláš moc nemusím, ale přítel už dlouho naléhal, tak jsem ho uvařila a snad poprvé v životě mi opravdu chutnal. Díky moc. Akorát bych chtěla říct, že místo všeho koření, jsem koupila koření do guláše a je to mnohem jednodušší na přípravu, myslím si že pro začátečníky, jako jsem já, je koření do guláše výborná věc.

      04.03.2010 08:25:00

    • Smekal Aleš
      Smekal Aleš

      Mužu řict že super napsaný recept,stručný ale výstižný zvlášť protoho kdo guláš nikdy v životě nedělal.gulaš se mi poved a šmakujou si všeci.dík

      17.02.2010 10:16:51


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.