reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 133×

    4,6 1133
  • 1 h 15 min

  • 265×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 298
    • Tlustoch
      Tlustoch

      Perfekto gulášo

      Dobrej a jednoduchej co dodat každopádně UVAŘIT!

      25.01.2011 11:43:44

    • alvapavoksarij
      alvapavoksarij

      super recept

      Výbornej gulášek. Už ho jdu vařit podruhé a moc se na něj těším.

      Při prvním vaření jsem měla masíčko měkoučké už po hodině vaření.

      24.01.2011 18:10:50

    • pantaska12
      pantaska12

      Papiňák nebo hrnec?

      Dobry den!:) Tento recept mě vezmi zaujmul, jen nevím jestli 1,30hodinu se ma vařit v normalnim hrnci cca na sedmičku a nebo v papiňáku... jen přeci je to rozdil... Prosim pomozte mi!:) jsem začátečnice:(

      20.01.2011 22:13:45


      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:14:36

      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:15:12

    • Martina
      Martina

      Skvělý recept,

      chutný guláš. Díky.

      14.01.2011 15:51:15

    • venna.1
      venna.1

      mocccccccc dobry recept

      tak sem to skusil a povedlo se je to výborny šišku knedliku sem sjel nevydržel sem do druhého dne

      08.01.2011 19:42:10

    • Jirka3108
      Jirka3108

      Snad bude chutnat

      Guláš jsem právě dovařil, snad bude chutnat (mě teda chutná) Jen jsem nepochopil, jak ho mám stihnout za 1h15min. když mám maso 1h30min. dusit .. :-))
      Jinak je to ale bez chybičky, uvidíme zda pochválí i manželka až přijede z práce .. :-)

      04.01.2011 13:02:02

    • 5pmp
      5pmp

      Konečně normální recept.

      26.12.2010 14:05:19


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.