reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • Tlustoch
      Tlustoch

      Perfekto gulášo

      Dobrej a jednoduchej co dodat každopádně UVAŘIT!

      25.01.2011 11:43:44

    • alvapavoksarij
      alvapavoksarij

      super recept

      Výbornej gulášek. Už ho jdu vařit podruhé a moc se na něj těším.

      Při prvním vaření jsem měla masíčko měkoučké už po hodině vaření.

      24.01.2011 18:10:50

    • pantaska12
      pantaska12

      Papiňák nebo hrnec?

      Dobry den!:) Tento recept mě vezmi zaujmul, jen nevím jestli 1,30hodinu se ma vařit v normalnim hrnci cca na sedmičku a nebo v papiňáku... jen přeci je to rozdil... Prosim pomozte mi!:) jsem začátečnice:(

      20.01.2011 22:13:45


      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:14:36

      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:15:12

    • Martina
      Martina

      Skvělý recept,

      chutný guláš. Díky.

      14.01.2011 15:51:15

    • venna.1
      venna.1

      mocccccccc dobry recept

      tak sem to skusil a povedlo se je to výborny šišku knedliku sem sjel nevydržel sem do druhého dne

      08.01.2011 19:42:10

    • Jirka3108
      Jirka3108

      Snad bude chutnat

      Guláš jsem právě dovařil, snad bude chutnat (mě teda chutná) Jen jsem nepochopil, jak ho mám stihnout za 1h15min. když mám maso 1h30min. dusit .. :-))
      Jinak je to ale bez chybičky, uvidíme zda pochválí i manželka až přijede z práce .. :-)

      04.01.2011 13:02:02

    • 5pmp
      5pmp

      Konečně normální recept.

      26.12.2010 14:05:19

    • falton
      falton

      výbornej...

      opravdu výbornej guláš,žádné složité kombinace surovin a koření,všechno v jednom hrnci a za hodinu a půl hotovo,za občasného míchání...měl jsem úspěch,kamarádka valila oči,jakej jsem kuchař!!!

      21.12.2010 18:32:52


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.